POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
11å

Emma Lundh senaste AIK-kapet

En av Sveriges största talanger Emma Lundh skiftar i likhet med sin tränare i Djurgården Benny Persson till AIK kommande säsong.Från moderklubben IFK Viksjö nådde Emma via fem år i Brommapojkarna Hammarby där hon mellanlandade en säsong och kom till Djurgården i år. Hon fyllde 18 för ett halvår sedan och är en av Sveriges absolut största talanger på tjejsidan.
När Sveriges F18/89-landslag mötte Kazakstan i EM-kval i år gjorde Emma hela fem mål Totalt har hon spelat 13 matcher och gjort sex mål i F18/89-landslaget. I F19/88-landslaget har hon spelat åtta matcher och gjort ett mål.

Inga blygsamma värvningar
Benny Persson har varit med i urvalsprocessen som hittills resulterat i fem spelare från klubbar i Damallsvenskan. Häromdagen blev det klart med Elin Ekblom Bak, även hon Djurgården, dessförinnan Louie Fors, Hammarby samt Anne Mäkinen och Linda Sembrant från Bälinge.
- Det kan bli ytterligare någon, säger Benny Persson.
- Vi har tittat på lämpliga spelartyper och karaktärer för lagbygget som ska vara klart för medaljstrid 2010.

AIK har tappat några spelare också, Sanna Valkonen till KIF Örebro och Nazanin Vaseghpanah till Hammarby samt Laura Kalmari som tar barnledigt.
- Möjligen även Anna Lundin och och Madeleine Göras, tillägger Benny Persson.
Danielle Wallander gör förhoppningsvis come-back efter långtidsskada.

AIK räknade sju nyförvärv med rutin från spel i Damallsvenskan till årets trupp och ändå gick det som det gick. Avskräcker inte spåren?
- Nej, jag är inte alls orolig för det, försäkrar Benny Persson.

Formellt börjar han sin anställning i AIK på lördagen men han har redan informellt haft sina första träningar med laget.
- Anne Mäkinen har kommit igång tidigt. Efter storhelgerna kommer vi att träna sex dagar i veckan varav två morgnar. Redan är det klart med träningsmatcher mot Bälinge, Djurgården, Hammarby och Linköping samt norska Team Strömmen som kommer hit. Vi ska även spela en del matcher mot pojklag, säger Benny avslutningsvis.

Ifjol häpnade man över AIK:s värvningar och ändå klarade dom sig bara kvar med nöd och näppe. Det har inte blivit färre värvningar inför 2008 och sett till potentialen hos de nya spelarna tillsammans med de befintliga vore det underligt om inte AIK seglar upp och slåss i toppen av Damallsvenskan redan nästa år.

Publicerad 2007-11-30 kl 15:09
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå