POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Finalen lever ännu, UIK!

Man hade väntat något annat efter att Marta gjorde mål i första anfallet. FFC Frankfurt reser dock hem med 1-1 efter första finalen mot Umeå IK i UEFA Women´s Cup.

Men det är inte kört för UIK i returen. Det hade behövts en tvåmålsseger, helst att Frankfurt inte gjort något, för att det skulle sett riktigt ljust ut inför returen i Frankfurt om en vecka.
1-1 är nästan ett bättre resultat än att ha vunnit med 2-1. Nu frestas Umeå IK inte till spel för att bevaka ett resultat. Det blir anfallsfotboll som gäller. Och det är UIK bättre på.
Frankfurts kvitteringsmål såg riktigt billigt ut när Anna Paulson blev överspelad av Petra Wimbersky som lugnt kunde spela in till Conny Pohlers där hon inte gjorde något misstag.
Liknande lägen skapade Marta för Madelaine Edlund vid flera tillfällen men det låste sig helt för "Madde" i avsluten. Där avslöjades obarmhärtigt att Hanna Ljungberg saknades.
Det var Anna Paulsons långpassning som öppnade för Umeås ledningsmål. Tina Wunderlichs nick för att bryta lyran hamnde för högt på huvudet och gav bollen en extra båge för att landa perfekt framför framstormande Marta. Hon hann t o m runda Silke Rottenberg i Frankfurts mål för att bredsida in 1-0.
Frankfurt lyckades i andra halvlek skapa ytor mellan Umeås lagdelar samt dra isär backlinjen. Säkra ingripanden av Ulla-Karin Rönnlund i målet räddade att FFC Frankfurt inte avgjorde finalspelet redan på bortaplan.
Frankfurt satsade mycket mer bevakning på Marta än Umeå tvingades till mot Birgit Prinz som bara hade ett riktigt läge.

Publicerad 2008-05-17 kl 17:34
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå