Gauthiod bortaslog även vasst QBIK!

Dam

Nu är det dags att ta IK Gauthiod på riktigt allvar.På en våt och hal Tingvalla IP i Karlstad vann Gauthiod mot QBIK med 2 – 0, ett styrkebesked så gott som något.

Det var Grästorps-lagets fjärde raka seger i Söderettan och seriledningen delas med Stattena.
De 127 personerna på läktarna fick se en tät och jämn match, som QBIK dominerade stort i första halvlek.

Det började bra för QBIK, som hade sin första stora chans i femte minuten redan. Bollen gick strax utanför och resulterade inte i någonting. Efter detta tog hemmalaget ett rejält grepp om matchen och hade ytterligare några vassa chanser under den första halvleken. Gauthiods målvakt Malin Andersson räddade sitt lag då. Och när lagen gick till pausvila stod det 0 – 0.

QBIK började bra även i andra halvleken, och i den 50:e minuten fick man en dubbelchans, men Malin Andersson stod i vägen för bollen. Så i 51:e minuten tog Gauthiod ledningen genom Annika Möller. Det var en lobb som målvakten i QBIK, Laura Boyer, missbedömde och fick se bollen passera sig.

Drygt tio minuter senare kunde Hasna Mohamed i hemmalaget ha kvitterat för QBIK, men bollen gick strax utanför. I stället kunde Gauthiod utöka sin ledning till 2 – 0 på en frispark genom Nettan Hofling. I slutminuterna fick återigen QBIK en jättechans att reducera, men Malin Andersson kunde boxa ut bollen till en hörna som blev resultatlös.

– Vi spelade inte bra, säger Anna Ahlstrand i IK Gauthiod. QBIK hade spelövertaget. Men vi sade till varandra i pausvilan att vi har en växel till att lägga in. Vi visste att de var bra, QBIK kommer ju från Allsvenskan. Och vi var tvungna att våga fylla på bakifrån. 1 – 0-målet var väl inte riktigt tänkt bli ett mål, men det var riktigt snyggt.

– Vi spelade bra, säger Mia Skoglund i QBIK. Men vi måste börja skjuta mer. Vi äger matchen, men vi släpper alldeles för mycket. Och vi måste få bättre självförtroende. Vi kunde ha fått ett mål, på det här underlaget som var idag kunde vilken enkel spark som helst ha gått in.

Text: AnnaKarin Johansson
Publicerad 2008-05-18 kl 20:04