Gjorde tre mål i Vittsjös första segermatch

Dam

Emma Sjödahl stod för tre av målen när Vittsjö GIKs besegrade Öster med 4-3 (3-1) i lagets första segermatch i Söderettan.

Två av Emmas mål var på nick.

Öster tog ledningen genom Malin Eklund efter en hörna lagd av Ann Arvidsson - Östers bästa spelare.
Inom två minuter kvitterade Emma Sjödahl och gav Erika Pettersson Vittsjö ledningen, 2-1-målet efter framspelning från Emma.
3-1 nickade Emma in efter frispark av Charlotte Bergstrand.

En kvart in på andra halvlek reducerade Emmy Johansson för Öster.
Efter en dubbelhörna ökade Emma Sjödahl till 4-2. Vittsjö syntes ha återtagit kommandot. De sista minuterna blev dock nervösa efter att Anna Persson reducerat till 4-3.
Tempot mattades något i andra halvlek på grund av värmen. Österspelarna var dock löpstarkare. Matchen präglades av mycket kamp om bollen.
Vittsjö skapade ungefär lika många målchanser som i de senaste matcherna med skillnaden att effektiviteten att utnyttja dem var höjd. Mittback Madeleine Nygren-Bonnier var Vittsjös bästa spelare vid sidan om tremålgöraren Emma Sjödahl.

Publicerad 2008-05-10 kl 18:28