Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hellstrom mobbades av tränaren i USA: "Kom hem gråtande varje dag"

Damallsvenskan

Jenna Hellstrom utsattes för mobbning och verbala övergrepp av tränaren Richie Burke i Washington Spirits.
Det berättar nu Kif Örebro-spelaren i en öppenhjärtig intervju.
- Jag kom hem gråtande varje dag, säger Hellstrom till TSN.

Foto: Bildbyrån

Damfotbollen i USA har skakats av en skandalartad höst. North Carolinas tränare Paul Riley sparkades efter anklagelser om sexuellt tvång, medan Washington-tränaren Richie Burke fick sparken efter att ha anklagats för övergrepp mot sina spelare.

Kanadensiskan Jenna Hellstrom, som numera spelar för Kif Örebro, kom till NWSL för spel med Washington Spirits inför säsongen 2020. Nu öppnar Hellstrom upp om de verbala och känslomässiga övergreppen hon tvingades utstå från Burke.

- Jag tycker inte att någon borde behöva gå igenom det vi gjorde. Det enda sättet för det att hända är att berätta för någon, säger Hellstrom till TSN.

ANNONS

Burke skrek på Hellstrom under träningar och matcher, hotade med att skicka henne till en annan klubb och sa till henne att hon aldrig skulle spela för Kanadas landslag igen. Hellstrom lämnade träningar i tårar och funderade på att lägga av som 25-åring. Samtidigt utsattes flera av hennes lagkamrater för Burkes agerande.

- Det började koka över och jag tänkte bara: "Det här är inte rätt, jag har aldrig känt så här tidigare". Jag kom hem gråtande varje dag, på träningarna grät jag. Jag hatade fotboll. Jag ville aldrig spela fotboll igen och jag funderade verkligen på att sluta efter den förra säsongen, säger Jenna Hellstrom.

I ett svar till TSN efter Hellstroms uttalanden svarar Richie Burke på mejl:

"Det var tydligt att Jenna Hellstrom inte gillade mig och jag kunde inte stå ut med henne heller. Jag längtade efter att få bort henne från klubben, för hon var en cancersjukdom i omklädningsrummet. Hon kom konstant med sarkastiska kommentarer på träning och påverkade andra spelare negativt."

ANNONS

En respons som inte överraskar kanadensiskan.

"Han mobbade mig konstant under hela mitt år och det här är bara ännu en form av hans egoistiska mobbing", skriver Hellstrom till TSN.

Väl tillbaka i Kif Örebro har hon återfunnit glädjen till fotbollen igen. Närke-laget slutade åtta i damallsvenskan i år.

Publicerad 2021-11-17 kl 22:11

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto