Damallsvenskan

Åttondelsfinal i champions league - och storklubben Paris Saint-Germain på besök.
Då skrällde Kif Örebro och fick 1-1 inför rekordpublik på Behrn Arena.
- En drömmatch för mig. Jag är väldigt glad att jag fick komma in och spela, säger Lisa Dahlkvist som lämnade Kif Örebro för PSG i somras.

Hela 5 976 åskådare, nytt publikrekord för Kif Örebro på Behrn Arena, var på plats när stjärnlaget från Paris kom på besök för det första av två möten i Champions League-fotbollens åttondelsfinal.

Publiken jublade förstås åt det oavgjorda resultatet, men fick inte se någon av PSG:s tre svenska stjärnor i startelvan på Behrn arena. Skadadedrabbade Caroline Seger och Kosovare Asllani och även förra Kif-spelaren Lisa Dahlkvist, som natten mot tisdag tillsammans sambon Jessica blev förälder till en flicka, började alla på bänken.

- Vi gick över tiden. Jag har prioriterat familjen och har bara hunnit göra en träning med laget innan den här matchen. Så jag hade inte förväntat mig någon speltid alls, säger Dahlkvist.

Snabbt hemmamål
Lisa Dahlkvist hade nästan inte hunnit sätta sig på avbytarbänken innan Örebro fick en drömstart. Redan efter tre minuter hittade Kif Örebros Adelisa Grabus fram till fria anfallskollegan Sanna Talonen som säkert satte 1—0 bakom PSG:s målvakt Katarzyna Kiedrzynek.

- Målet de gör är ju ett riktigt paradnummer. Fast Kif startade så som jag hade förväntat mig, de är organiserade och spelar tufft i försvarsspelet, säger Dahlkvist.

PSG tog över
En bit in i första halvleken tog PSG över och skapade flera farliga lägen. Hemmalaget sjönk allt djupare ner i banan framför duktiga målvakten Carola Söberg som gjorde några riktigt kvalificerade räddningar. Efter 70 minuter lyckades hon inte hindra PSG:s anfallare Anja Mittag från att kvittera. Direkt efter målet bytte PSG in den svenska landslagsspelaren Caroline Seger och bara fem minuter senare fick också Lisa Dahlkvist lämna bänken och springa in på sin förra hemmaplan.

- Visst är det en väldigt speciell och känslosam match för mig. Innan jag kom in sa jag till Caroline Seger och Kosovare Asllani att jag var lite orolig att jag skulle spela bollen till de röda i stället för de vita, säger Dahlkvist.

Efter matchen väntade många intervjuer innan Lisa Dahlkvist rusade vidare hem till familjen som väntade i lägenheten i Örebro. Men redan på måndag är hon tillbaka i Paris - och returen mot Kif Örebro spelas på Stade Charlety i den franska huvudstaden nästa onsdag.
Publicerad 2015-11-11 kl 21:03