Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

PSG vill ta titeln för Seger

Foto: TT

Caroline Segers avstängning kom som en chock för hela Paris Saint-Germain. Nu ska lagkamraterna försöka vinna Champions League — för henne.
- Vi får använda det som extra bränsle, säger Sabrina Delannoy.

Två avstängningar, när som helst under turneringen, är allt som krävs för en automatisk avstängning i damernas Champions League. Caroline Seger fick syna sitt andra gula kort i den 70:e matchminuten i semifinalreturen mot Wolfsburg, och missar därmed torsdagens final mot Frankfurt.

- När Caroline fick det gula kortet i semifinalen kände vi alla av det, det var som en chock för laget. Även om hon bara spelat med oss en kort tid så är hon väldigt viktig med sina ledaregenskaper, säger PSG-backen Delannoy.

- Vi kan inte ändra på saker som de är nu. Vi får försöka vinna för henne.

Ultimat motiverad
För PSG är det den första Champions League-finalen i klubbens historia, men för Seger skulle det ha blivit den andra. I fjol föll hon med Tyresö mot Wolfsburg i Lissabon, något PSG-tränaren Farid Benstiti tror hade varit användbart mot Frankfurt på den luggslitna Freidrich-Ludwig-Jahn-Sportpark i Berlin.

- Det är självklart väldigt frustrerande, inte bara för att Caroline saknas och vi inte kommer att kunna använda oss av henne i vårt spel. Utan framförallt eftersom hon förlorade finalen förra året och hade den ultimata motivationen för att ta den här andra chansen på titeln, säger Benstiti.

Vädjade till Uefa
I herrarnas Champions League kommer en automatisk avstängning först efter tre gula kort, och alla varningar stryks dessutom efter kvartsfinalerna. Segers första gula kort kom i november 2014, i åttondelen mot Lyon. PSG vädjade till Uefa att se över regeln innan finalen, men fick inget gehör.

Frankfurts tränare Colin Bell hoppas att regeln ändras till kommande säsong.

- Självklart är det inte möjligt att ändra på en regel mitt under säsongen. Men naturligtvis är det bra att den här frågan kommer upp på bordet. Att en spelare missar en final på grund av avstängning på det här sättet måste diskuteras.

Publicerad 2015-05-14 kl 06:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons