Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sköt Sverige till EM-final - på sin 18-årsdag: "Allt så himla bra"

Foto: Uefa.com/Eurosport

Under fredagen fyllde Rebecka Blomqvist 18 år. Och så sköt hon Sveriges F19-landslag till en EM-final.
- Jag är glad över att dagen blev som den blev, säger hjälten till Fotbollskanalen.

Sveriges F19-landslag är klart för EM-final. Under fredagen lyckades svenskorna besegra Tyskland i semifinalen, efter straffläggning.

Vid full tid stod det 3-3 och de båda förlängningskvartarna blev mållösa. Straffläggningen vann Sverige med 4-2, efter två räddningar av målvakten Emma Holmgren.

Den som slog in den avgörande straffen är Rebecka Blomqvist, till vardags anfallare i allsvenska Kopparbergs/Göteborg FC. Hon sköt in den sista straffen i målvaktens vänstra hörn, distinkt.

- Det var bara glädje efteråt. Jag visste att det skulle bli EM-final om vi gjorde mål och när vi väl satte den så var det bara att fira med laget, säger Blomqvist dagen efter den stora insatsen.

Hur var det att vakna upp som EM-finalist i dag?
- Det var skönt. Det är en sådan urladdning på något sätt. Man är så lycklig både inombords och utåt. Allt är så himla bra, säger anfallaren och njuter.

Men lördagen var en speciell dag för Rebecka Blomqvist även utöver vinsten mot Tyskland. Hon blev nämligen hjälte på sin 18-årsdag.

Ganska bra födelsedag, va?
- Ganska bra (skratt).

- Jag kunde inte ha tänkt mig en bättre 18-årsdag. Jag är väldigt glad över att den blev som den blev, fortsätter Blomqvist.

Så hur upplevde Blomqvist de avgörande sekunderna? Någon särskild press kände hon inte.

- Det är alltid nervöst, men jag visste att om jag satte den skulle vi vara vidare, men om jag hade missat den så hade det ändå inte varit kört. Det enda jag tänkte på var att jag skulle sätta den.

- Jag gick fram och la den i mitt hörn. Jag kollade väl lite på målvakten, men jag kände mig trygg i det jag skulle göra.

Många fotbollsprofiler har gratulerat er på sociala medier och så vidare. Vad säger du om att ni uppmärksammas?
- Det är jättekul. Man märker att det uppmärksammas, på ett bra sätt. Det är väldigt bra för fotbollen över huvud taget. Först var det U21-herrarna och nu är det vi. Det är kul att man känner att det gillas också, att det vi gör uppskattas.

På måndag väntar så EM-final mot Spanien, guldfavoriten.

- I dag (lördag) är väl lite av en njutardag, men samtidigt tänker vi hela tiden på att vi måste förbereda oss, så det blir mycket äta, dricka och återhämtning. Men det är klart att vi får njuta lite.

Publicerad 2015-07-25 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons