Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Skyttedrottningen inför EM-semin: "Klart att vi går för guld"

Med 31 mål på 27 matcher är Stina Blackstenius den stora skyttedrottningen i det F19-landslag som i kväll spelar EM-semifinal mot Tyskland.
- Det är klart att vi går för guld, men först väntar en semifinal, säger hon till Fotbollskanalen.

Stina Blackstenius, 19, kan det här med att göra mål. Inför mästerskapet hade hon på 27 landslagsmatcher på ungdomsnivå gjort 31(!) mål.

Därtill stod skyttedrottningen för ytterligare två mål när Israel besegrades i öppningsmatchen av EM.

Efter att tillsammans med fem andra spelare ha vilats i den sista gruppspelsmatchen är Blackstenius tillbaka på planen i kvällens semifinal mot Tyskland.

- Det är både nervöst och förväntansfullt och vi ser alla fram emot matchen. Vi är ödmjuka inför uppgiften som väntar, men ser samtidigt möjligheten och målet är självklart att ta sig till final, säger Stina Blackstenius till Fotbollskanalen.

Återigen har ett F19-landslaget under förbundskapten Calle Barrling gjort succé och Blackstenius har klart för sig vad som ligger bakom framgångarna.

- Först och främst har vi en väldigt bra trupp som fungerat  bra både utanför och på plan. Sedan så har vi haft ett otroligt bra försvarsspel som vi utgått i från genom hela vår från kvalsspelet till semifinalen som nu väntar, säger 19-åringen och tillägger:

- Under förberedelselägret och de 13 dagar som vi nu varit här nere har vi kommit nära varnadra och utvecklat något väldigt bra i truppen. Att vi trivs ihop och känner en trygghet med varandra gör såklart att vi bli ännu bättre.

Vidare har Blackstenius som tillvardags är hemmahörande i Linköpins FC ett klart mål framför sig.

- När vi kommit såhär långt är det självklart att vi går för guld, men vi har en semifinal att spela först och sedan får vi ta det därifrån.

Vinner Sverige kvällen semifinal som sparkar igång 18.00 väntar vinnaren i mötet mellan Frankrike och Spanien i final.

Publicerad 2015-07-24 kl 17:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons