Storseger för LdB FC

Dam

LdB FC vann med hela 4-0 över Bälinge IF i Damallsvenskan.Sunnanå noterade ytterligare ett uddamålsnederlag, 0-1 borta mot Djurgården. Det var som vanligt jämnt när KIF Örebro och Linköping möttes.

Daniela avgjorde med sina två mål att Linköping vann med 2-1.

Bälinge lyckades en första halvtimmen få matchen dit man ville och hemmalaget hittade inte igenom trots att det såg ganska glest ut på mittfältet.
Första målet var litet turligt. Therese Sjögrans höga skruvade boll från kanten damp ner i bortre krysset bakom Veronika Svensson i Bälinge-målet. Hon var klart bländad av solen.
2-0 kom strax före halvtid genom Frida Nordin som mötte ett nytt inlägg från Therese Sjögran vid bortre stolpen och nickade in 2-0.
Bälinges högerförsvar läckte betänkligt och det var ett nytt inlägg från den kanten som öppnade för Frida Nordins 3-0.
Inbytta Therese Lundin fastställde slutresultatet.

Det blev bara ett mål mellan Djurgården och Sunnanå. Linda Forsberg gjorde det för hemmalaget i mitten av andra halvlek efter en djupledsboll från Sara Thunebro.
Sunnanås Josefin Johansson var inblandad i en omdiskuterat straffsituation men någon straff blev det inte.

Elin Magnusson gav KIF örebro ledningen efter 28 minuter mot Linköping. Fyra minuter senare kvitterade Daniela för Linköping efter öppnande passning från Josefin Öqvist. Daniela kom tillbaka och gjorde segermålet för Linköping drygt tio minuter före full tid.

Publicerad 2008-05-11 kl 20:53