POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Svårt men inte omöjligt

England, Skottland, Tyskland är det tre lag som Sverige ska möta i EM-slutspelet som avgörs i sommar i Frankrike. F19-landslagets förbundskapten Calle Barrling ser ljust på lottningen.

-Som jag ser det är det en mycket intressant lottning vi fått. Alla lag är förstås mycket bra men det finns möjligheter för oss att kunna slå samtliga lag i gruppen.

Sverige har ett mycket starkt lag där nästan alla har erfarenhet ifrån allsvenskt spel. En mycket viktig erfarenhet att ha med sig när det kommer till intenationellt spel. Vilka kvalitéer som du som lagets bästa?
-Vi har ett mycket spännande lag som är lite kvickare och mer tekniskt eleganta än tidigare årgångar. Laget innehåller flera matchvinnare och har en stor trygghet i en modern backlinje och bra målvakter. Laget har stor kompetens, har lätt för att ta direktiv och är ganska samspelta efter ett antal turneringar tillsammans nu på våren.

Hur ser du på motståndarna i gruppen, Skottland, England och Tyskland?
-Det är tre mycket bra lag och vi har full respekt för samtliga. Skottlands damfotboll har fått en nytändning och deras F19-landslag är mycket bra, de slog bl.a ut Danmark i EM-kval2. Dom spelar traditionellt brittiskt, mycket intensivt och kampvilligt och är bra i huvudspelet.
-England slog vi i träningsturneringen i La Manga i våras. Det är har ett mycket välspelande och bollskicklagt lag som är tekniska och finurliga men har möjlighet att upprepa vinsten från La Manga om vi kan sätta stopp för deras offensiv.
-Tyskland är laget som har mest kunnande och är svåra att rubba. Men i ett slutspel finns det en chans att rubba även en stark nation som dem, vi har gjort det förr, säger Calle avslutningsvis.

EM-kvalet spelas i Frankrike den 7-19 juli.

Publicerad 2008-05-20 kl 10:16
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå