POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Svenskt bakom skotska succén

Nu är Skottland på gång med sin satsning på dam- och flicksidan. Det bästa kvittot är den sensationella slutspelsplatsen i F19-EM.

Det är långsiktigheten som gett utdelning.
2005 väckte det viss uppståndelse när Anna Signeul lämnade sin anställning på Svenska FF för att bli förbundskapten för Skottlands damlandslag och Ann-Helén Grahm sin på Skånes FF för att bli Annas assistent samt utveckla tränarna och klubbarna på dam- och flicksidan i Skottland.

Även om de inte suttit på bänken i varje match så anar man det svenska sättet att organisera bakom att de skotska flicklandslagen nu spelar jämnt med de de bästa i Europa. I fjol satte Skottland en käpp i hjulet för Sveriges F19-landslag att nå EM-slutspelet genom att lyckas spela 0-0.

I mars slog Skottlands F17-landslag Norge med 1-0 på tilläggsid i andra kvalomgången till slutspelet i F17-EM. I den matchen coachade Ann-Helén laget. Frankrike tog sedan gruppsegern efter 1-0 över Skottland i sista matchen.

Och som grädde på moset besegrade alltså Skottlands F19-landslag tidigare denna vecka Danmark med 2-1 i EM-kvalgruppen som spelades i Schweiz. Danmark hade bara behövt oavgjort för att gå till slutspel och det stod 1-1 i halvtid.

Publicerad 2008-05-01 kl 14:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå