Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Svenskt bakom skotska succén

Nu är Skottland på gång med sin satsning på dam- och flicksidan. Det bästa kvittot är den sensationella slutspelsplatsen i F19-EM.

Det är långsiktigheten som gett utdelning.
2005 väckte det viss uppståndelse när Anna Signeul lämnade sin anställning på Svenska FF för att bli förbundskapten för Skottlands damlandslag och Ann-Helén Grahm sin på Skånes FF för att bli Annas assistent samt utveckla tränarna och klubbarna på dam- och flicksidan i Skottland.

Även om de inte suttit på bänken i varje match så anar man det svenska sättet att organisera bakom att de skotska flicklandslagen nu spelar jämnt med de de bästa i Europa. I fjol satte Skottland en käpp i hjulet för Sveriges F19-landslag att nå EM-slutspelet genom att lyckas spela 0-0.

I mars slog Skottlands F17-landslag Norge med 1-0 på tilläggsid i andra kvalomgången till slutspelet i F17-EM. I den matchen coachade Ann-Helén laget. Frankrike tog sedan gruppsegern efter 1-0 över Skottland i sista matchen.

Och som grädde på moset besegrade alltså Skottlands F19-landslag tidigare denna vecka Danmark med 2-1 i EM-kvalgruppen som spelades i Schweiz. Danmark hade bara behövt oavgjort för att gå till slutspel och det stod 1-1 i halvtid.

Publicerad 2008-05-01 kl 14:47
Annons
Annons
Annons