Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sverige skadedrabbat - då kan Sundhage tvingas chansa med truppen

Foto: SCANPIX

Skadeläget gör att en viktig fråga hänger i luften inför måndag, då Pia Sundhage presenterar sin trupp till fotbolls-VM i Kanada:
Hur många chansningar tål Sverige?
- Det ska bli väldigt intressant att se hur de gör, säger Linköpings Fridolina Rolfö.

Linköpingsanfallaren är en i den långa raden av VM-aktuella spelare som är mer eller mindre skadade nu när truppen ska tas ut och det återstår exakt en månad till Sveriges VM-premiär — mot Nigeria i Winnipeg 8 juni.

21-åriga Rolfö har tidigare haft problem med ett knä, och som en konsekvens av det de senaste månaderna dragits med överansträngda ljumskar. Hon missade hela Algarve Cup i mars på grund av skada, och har inte kunnat spela de senaste allsvenska matcherna. I onsdags körde hon sitt första fotbollspass på ett tag. Linköpingstränaren Martin Sjögren är pessimistisk och säger till DN att VM i dagsläget är långt borta för Rolfö. Själv är hon mer optimistisk.

- Jag har fortfarande en liten känning, men det blir bättre och bättre, säger hon till TT.

- Nu är det ju inte så att vi åker till VM på måndag, utan det är ju bara truppen som tas ut då. Hinner jag bli frisk så vill jag till VM, man har ju drömt om att vara där. Jag har känt mig i bra form också, innan allt det här hände.

Försvarsbekymmer
I Linköping finns även Charlotte Rohlin som vanligtvis är ett av förbundskaptenen Sundhages favoritval i mittförsvaret. Men Rohlin har problem med baksidan på ena låret och har inte spelat fotboll sedan cupmötet med Hovås/Billdal 22 april. Skulle Rohlin inte bli hel skulle det kunna öppna för Kif Örebros Marina Pettersson Engström, som på fick visa upp sig för Sundhage senast i torsdags mot Hammarby. Speciellt som Sundhage på slutet mer och mer aviserat att hon ser Linda Sembrant främst som ett alternativ på mittfältet.

- Helst ser man ju att de som hon (Sundhage) har tänkt sig blir friska. Man vill ju alltid komma med utifrån sin prestation, säger Pettersson Engström.

- Men man kan ju inte åka med hur många småskavanker som helst. Jag hoppas verkligen att de blir friska, och skulle inte så bli fallet så skulle jag självklart bli jätteglad, då ligger man där i ett bakvatten.

Bland de mest osäkra korten finns Lisa Dahlkvist, som när klubbkamraten Hanna Folkesson drog av korsbandet såg ut att få sikta in sig på en mer framträdande roll i VM-laget. Men Örebro-mittfältaren slog upp den höftskada som stört henne under våren och har precis bara kommit igång med löpträning.

Klubben jobbar efter en plan där hon ska kunna vara tillbaka till matchen mot Linköping den 18 maj. Det skulle i så fall innebära att hon hinner spela två allsvenska matcher före VM-uppehållet. Själv är hon dock osäker.

- Jag måste ta varje dag i taget. Det jag inte vill ska hända är att jag slår upp skadan igen. Jag försöker ta det lugnt den här gången. Förra gången gick jag tillbaka för tidigt, säger Dahlkvist.

Reserver följer med
VM-truppen kommer att innehålla 23 spelare, varav tre målvakter. Men eftersom skadeläget är som det är kommer landslagsledningen även att ta ut två reserver som åker med till Kanada.

- Det är ju en väldigt speciellt situation, inte bara för en själv utan för många andra som man känner till eller är god vän med. Man undrar ju hur det blir, säger Fridolina Rolfö.

Publicerad 2015-05-08 kl 12:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons