Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Förlust för Asllani i CL-finalen - Frankfurt avgjorde sent

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev ingen Champions League-titel för Kosovare Asllani och den avstängda Caroline Seger. På övertid avgjorde Frankfurt till 2-1 mot PSG.

Det var en på förhand svårspådd final. Frankfurt, som vunnit turneringen tre gånger tidigare, kom med rutin, tyngd och tradition.

Paris Saint-Germain kom med vetskapen om att det är det här de byggt mot ända sedan de qatariska ägarna klev in med målet att skapa en europeisk storklubb i den franska huvudstaden.

Deras svenska stjärnvärning Kosovare Asllani spådde på förhand en match mellan tysk fysik och franskt finlir. Och hon fick rätt, i alla fall till en början.

Tysk rivstart
Inför i stort sett fullsatta läktare (19 000) på det gamla DDR-bygget Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportpark i nordöstra Berlin, döpt efter den man med alla dessa namn som också kallas för den tyska gymnastikens fader, försökte Frankfurt gå på knock från start. När Célia Sasic nickade in 1—0 till Frankfurt i den 32:a minuten var den kollektiva känslan bara att målet borde ha kommit tidigare.

På frågan om vad som tagit PSG från ett bra lag till ett lag som slår ut starka krafter som Lyon och Wolfsburg svarade Asllani inför finalen deras förmåga att värdera sina lägen. Trots att de inte var det spelförande laget varken i åttondelen eller semin så spelade PSG disciplinerat bakåt och lyckades alltid göra mål. Så även nu.

Dali till Delie
Kenza Dali skickade in ett inlägg efter en kort Paris-hörna och Marie-Laure Delie mötte det klockrent med sin panna och utjämnade fem minuter före paus.

1—1 är ju egentligen detsamma som 0—0 och den andra halvleken bjöd på en helt ny match där PSG bättre utmanade det rakt spelande Frankfurt. Tränaren Farid Benstiti bytte in nya defensiva krafter i Laura Gerorges och Josephine Henning som täppte till bakåt, samtidigt som Annike Krahn gick framåt i banan och fyllde upp något av det utrymme som avstängda Caroline Seger — som såg finalen från läktaren — lämnat efter sig.

Men det höll ändå inte hela vägen. När klockan tickat upp på 92 minuter och alla väntade på en förlängning tryckte inhopparen Mandy Islacker in 2—1 till Frankfurt, som därmed tog sin fjärde titel i turneringen.

Se det avgörande målet i Sporten i spelaren ovan.

Frankfurt: Schumann, Hendrich, Prießen, Kuznik, Schmidt, Laudehr, Marozszn, Crnogorcevic, Boquete, Garefrekes, Sasic.

PSG: Kiedrzynek, Boulleau, Delannoy, Krahn, Dali, Houara, Kaci, Alushi, Cruz, Asllani, Delie.

Publicerad 2015-05-14 kl 19:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons