TV: Ny bortaseger för formstarkt Piteå

Damallsvenskan

Formen håller i sig. Efter tio poäng på fyra matcher tog Piteå ytterligare en trepoängare när 0—1 vändes till en 3—2-seger borta mot Kristianstad i allsvenskan.

Upphämtningen inleddes fyra minuter in i andra halvlek.

Hanna Pettersson fick huvudet på Pauline Hammarlunds inlägg och styrde in kvitteringen bakom hemmamålvakten Brett Maron. I den 73:e minuten såg Nina Jakobsson, framspelad av Irma Helin, till att Piteå tog ledningen med 2—1 och med tio minuter kvar knorrade June Pedersen in en hörna till 3—1.

Mittfältaren Johanna Rasmussen, som gjorde Kristianstad båda mål, reducerade till 2—3 i slutminuterna.

Med segern har Piteå nu spelat ihop 13 poäng under de senaste fem matcherna. Med totalt 15 poäng ligger klubben på fjärdeplats i den haltande tabellen. Rosengård leder (22), följt av Linköping (19) och Eskilstuna (18).