TV: Sviten fortsätter - här vinner Malmö igen

Dam

Malmö gick upp till serieledning i damallsvenskan efter en stabil insats i andra halvlek mot Linköping. Slaget om förstaplatsen slutade 3-1 (1-1).

Linköpings förlustnolla sprack. Malmös är intakt, liksom Tyresös. På söndag möts de, i en tidig seriefinal.

Och då lär det bli en annan matchbild. Och en ny test för svenska mästarna Malmö, som visar om man är på väg uppåt efter en spelmässigt trög start på säsongen.

- De kommer att anfalla med mer folk än Linköping, som är ett mer defensivt balanserat lag. Tyresö fyller på med mer folk, säger Malmös tränare Martin Sjögren.

På Malmö IP inledde Linköping med långa raka bollar i en försiktig taktik. Men kom efterhand igång med en del kortpassningsspel.

Efter 20 minuter tog Linköping ledningen med 1—0 på nick av Kosovare Asllani. En perfekt avvägd frispark av Petra Larsson, bollen i en båge mellan försvar och målvakt. Där mötte Asllani och fick bra träff.

I nästa minut kvitterade Malmö genom Manon Melis. Hon tog löpningen mot en försvarare, hann lite före och krånglade in 1—1.

- Jag var snabbare, målvakten kom ut men trodde nog inte jag skulle hinna, säger Manon Melis.

Man brukar säga att ett lag är som sårbarast när det gjort mål. I det här fallet stämde tesen på Linköping.

Tränaren Jörgen Peterson var inte nöjd:

- Vi sänkte oss genom otroliga bjudningar, två stod vi för själv, den tredje var av linjemannen.

Manon Melis satte 2—1 i den 56:e minuten, sedan Nilla Fischer förlängt ett inlägg.

Annika Kukkonen sköt 3—1 med ett distansskott.

Malmö sköt tre mål på åtta avslut, varav fem på mål.

- Vi brukar komma upp i tjugo avslut. Och hade mycket tydligare målchanser senast mot Kristianstad, säger Malmös tränare.

Malmö är obesegrat, liksom Tyresö, tabelltvåa på sämre målskillnad.