- Jag älskar den här gruppen, säger tränaren Pablo Pinonces-Arce till Viaplay.

1:31

Se en intervju med Madelen Janogy i spelaren ovan.

Hammarby hade allt i egna händer inför den sista omgången för att ta en historisk dubbel. Jobbet har under stora delar av säsongen gjorts, men mot Norrköping skulle arbetet slutföras framför Hammarbysupportrarna som invaderat läktarna.

Redan efter två minuter hade det kunnat bli en rejäl uppförsbacke för guldjagande laget från huvudstaden. Anna Tamminen kom ut helt fel men Julia Roddar kunde täcka ut skott till hörna.

Men det var Hammarby som skulle få den tidiga utdelningen. I den sjunde minuten kom Emma Westin runt på kanten, och hittade trots en rejäl tackning fram till Ellen Wangerheim som förlängde till Madelen Janogy som kunde peta in 1-0.

- Det är ett otroligt viktigt mål. Vi har pratat om löpningar i box och att skapa situationer. När bollen dyker upp ska jag vara där, säger målskytten till Viaplay.

Drygt fyra minuter senare var Ellen Wangerheim nära att utöka ledningen. Den unga anfallaren fick en djupledsboll från Janogy men Emma Lind i hemmaburen stod för en fin fotparad och nekade 19-åringen.

Janogy och Wangerheim var inblandade i det mesta och efter drygt 20 minuter uppstod en tilltrasslad situation. Den svenska landslagsanfallaren fick en fin boll från Alice Carlsson som hon kunde brösta ned men Irma Cajlakovic ramlade in i Janogy och Wangerheim försökte sig på returen.

Bajen fortsatte med att knacka på Linds dörr. Wangerheim hittade till Jonna Andersson i straffområdet, men Lind stod för en superräddning för att neka landslagsbacken.

Till slut skulle den där dörren brytas ned. Efter dryga halvtimman hittade guldhjälten Madelen Janogy nätmaskorna.

Den dubbla målskytten sammanfattar den första halvleken.

- Det var en bra halvlek. Vi måste sätta våra lägen, fortsätta skapa och vara ännu mer 100-procentiga i boxen. Nu handlar det om att inte göra något annorlunda utan fortsätta som i första, säger Janogy.

IFK Norrköping började andra halvleken starkt med ett skott från My Cato. Men olyckligt för hemmalaget var att Ebba Handfast fick kliva med ett hårt lindat lår.

Men precis som i den första halvleken var det just Hammarby som höll i taktpinnen.

I den 55:e minuten fick Wangerheim en boll som hon vände upp med utanför straffområdet och laddade för avslut, men den tidigare Roma-keepern sträckte sig och nekade 19-åringen.

Cato var nära att skicka in reduceringen - Tamminen täckte sin stolpe men sträckte sig förgäves då bollen gick precis utanför. Desto närmare var dock Alice Carlsson för Hammarbys räkning tvingade Lind stöta ut bollen till hörna som landade vid Wangerheims fötter.

19-åringen drog till med ett hårt avslut, men Lind nekade anfallaren ytterligare en gång.

Det Hammarbyspelarna inte visste var att BK Häcken jagade precis bakom. I den 75:e minuten var Hisingslaget endast två mål från att gå om på målskillnad. Då hade Bajen en otrolig chans till att utöka.

Wangerheim tog sig fram på vänsterkanten och spelade in till Janogy som slängde sig mot bollen, men missade precis. I sekvensen därefter kom gästerna från huvudstaden i full fart när det var tre mot en, men Smilla Vallottos passning gick inte hela vägen fram.

Trots ett flertal chanser blev det inga fler mål - och Hammarby klarade sig undan målskillnaden. Det innebär att Hammarby nu säkrat sitt första SM-guld på 38 år och dessutom en historisk dubbel.

- Det är så många känslor just nu, det är svårt att få fram ord. Spelarna är helt fantastiska. Jag kan inget annat än att hylla spelarna. Den truppen vi har fått till, med grupp och kvalité, jag älskar dem, de är jättegrymma, säger Pablo-Pinonces Arce till Viaplay.

- Hemska, det slutar ju i eufori så det är ju skönt.

IFK Norrköping: Lind - Ravnell, Cajlakovic, Woeller, Handfast, Egeriis - Koivisto, Cato, Bugre - Leidhammar, Gustafsson.

Hammarby IF: Tamminen -  Carlsson, Boye Sørensen, Nyström - Vallotto, Vinberg, Roddar, Westin, Andersson - Wangerheim, Janogy.