Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån/EFD.

Agent tar plats i EFD:s program: "Många gäster kopplade till henne"

Spelaragenten Lisa Ek har varit återkommande gäst i programmet 3-femme-2, som sänds på Elitfotboll dams plattformar.
Och i programmet har flera av hennes klienter låtits ta plats.
- Personligen ser jag inget bekymmer på rak arm, säger Thomas Westlund, projektledare på EFD, till Fotbollskanalen.

Förra året tilläts spelaragenten Gustaf Grauers ta plats i Svensk Elitfotbolls, Sef, program "FanTV Allsvenskan Fantasy" och tala gott om sin egen klient. Efter Grauers medverkan frågade Fotbollskanalen Sef:s generalsekreterare Mats Enquist om hur organisationen såg på att ge en agent utrymme i sina kanaler.

- Det är ju inte meningen att våra kanaler ska vara till för att haussa enskilda spelare. Vi får ta upp den här diskussionen internt, det låter mindre lämpligt att det blev så här. Det är bättre att andra personer som inte enbart har direkta ekonomiska intressen i spelarna får utrymmet, sa Enquist.

ANNONS

Avsnittet plockades i ett senare skede bort.

Nu har ett liknande fall ägt rum, men på damsidan. I programmet "3-femme-2" som går att se Elitfotboll Dams plattformar är spelaragenten Lisa Ek återkommande gäst. Och hennes klienter dominerar som gäster i programmet. Men att spelaragenten får stort utrymme i EfD:s program är inte något större bekymmer för organisationen.

- Lämpligheten som sådan har jag ingen kommentar till. Grejen är att vi har valt att sända det här programmet på våra kanaler för att kunna erbjuda våra följare någonting som inte egentligen inte finns, ett program dedicerat damallsvenskan. Då blev vi "approachade" av produktionsbolaget som ska göra den här satsningen oavsett. Själva produktionen av programmet den står produktionsbolaget helt och hållet för, säger Thomas Westlund, projektledare på EFD, till Fotbollskanalen.

Att det skulle kunna finnas en form av jävsituation där en agent kan hylla sina spelare på organisationens plattformar kan Westlund inte riktigt se.

- Från början är hon (Lisa Ek) en bra fotbollsprofil och känd i sociala medier. Men jag vet att det kommer att blandas upp mer. Nu vet även jag, som tittar på programmet själv, att det är många gäster som har varit kopplade till Lisa. Personligen vill jag inte riktigt uttala mig om det är jävsituation.

ANNONS

Men kan du ändå se ett problem?
- På rak arm: nej. Nej, faktiskt inte. 

Du säger själv att det är många av hennes klienter som är med i programmet. Det känns som att de får extra utrymme. Det är inget bekymmer om jag uppfattar det rätt?
- Jag personligen ser inget bekymmer på rak arm, för jag vet att den här serien kommer att fortgå och det kommer att vara många, många gäster. Programmet är i en uppstartsperiod också. I frågan om hur man har tänkt strategiskt med gäster får jag hänvisa till gänget på produktionsbolaget.

- Innehållet är styrt av produktionsbolaget som gör programmet. Vi erbjuder egentligen bara plattformen för det sänds bara hos oss. Det gör vi åt produktionsbolaget för att de vill att ett program om damfotboll ska nå dem som följer damfotboll och de som följer damfotboll gör det via oss. För oss är det ett mervärde för våra följare.

Ni har inte någonting att säga till om i produktionen över huvud taget?
- Vi kan säkert komma med rekommendationer, absolut. Men i övrigt producerar produktionsbolaget programmet på egen hand.

ANNONS
Publicerad 2019-10-25 kl 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto