Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Agent till attack på LFC:s tränare: "Respektlös behandling"

Damallsvenskan

Dajan Hashemi byter Linköping mot Hammarby.
Efter klubbytet riktar hennes agent Michael Kallbäck stenhård kritik mot LFC-tränaren Olof Unogård. "Näst intill om inte kränkande så väl respektlös behandling, främst från tränare Unogård, säger Kallbäck i ett pressmeddelande.
- Det är märkligt, säger Unogård till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Under fredagen blev det klart att elitettan-klubben Hammarby värvar talangen Dajan Hasehemi, 19, senast i Linköping. Efter att affären blev klar skrädde inte Hashemis agent Michael Kallbäck orden. I ett pressmeddelande riktade han stenhård kritik mot LFC och i tränaren Olof Unogård i synnerhet.

- För LFC bör detta ses som ett extremt misslyckande att man inte lyckas förvalta en av Skandinaviens största talanger, utan istället utsätter henne för näst intill om inte kränkande så väl respektlös behandling, främst från tränare Unogård. Spelare som Anna Oscarsson och Nicoline Sørensen är ju två spelare som har haft tillräckligt med självrespekt och mod för att kunna berätta om sina upplevelser, vilket tyvärr inte är fallet från andra spelare i samma sits, som troligtvis är rädda för att bli petade eller stämplade som bråkmakare. Tidigare så hade LFC en styrelse och framförallt en ordförande i Christer Mård, som hade tagit dessa problem på största möjliga allvar snarare än att sopa dem under mattan och fortsätta som ingenting hade hänt, som nuvarande styrelse. Det är en lättnad att inte längre ha någon klient i den miljön, säger han i ett pressmeddelande från agentbolaget Neverland MGMT.

ANNONS

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Olof Unogård som fått läsa uttalandet. LFC-tränaren upplever att det är märkligt att Kallbäck går till attack och att det påminner en hel del om när man inte förlängde med Anna Oscarsson och Kallbäck sa ”det finns en hel del att säga om den behandling som Anna tagit emot”. LFC-tränaren understryker också att Hashemi konkurrerade med landslagstrion Lina Hurtig, Mimmi Larsson och Stina Blackstenius och därmed hade svårt att få speltid, att Nicoline Sørensen var i klubben före hans tid och att Anna Oscarsson spelade 20 av 22 matcher i år.

- Det går ju i linje med hur han uttryckte sig efter att vi avslutade med Anna Oscarsson. Tyvärr så skruvar han lite på sanningen i båda fallen, för det låter ju som att det är båda spelarna som valt att lämna oss, men det är faktiskt vi som valt att inte erbjuda kontraktsförslag till dem. Vad gäller Dajan så kom hon hit förra sommaren när vi letade forwards och fick en hel del speltid då. I år har ju hon konkurrerat med Lina Hurtig, Stina Blackstenius och Mimmi Larsson, så i år har det inte blivit lika mycket speltid. Det förstår jag är tufft för vilken spelare som helst, framför allt vid den åldern, och jag förstår om hon är besviken på det. Det är bara naturligt, säger Unogård till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han fortsätter:

- Men i övrigt känns det otroligt trist och märkligt att Kallbäck väljer att uttala sig såhär. Jag upplever att han och jag haft en fungerade dialog, han har ju haft Filippa Angeldahl här också. Om nu miljön här är så hemsk så undrar man ju varför vi var millimeter ifrån att få en av hans spelare hit i somras. Det var lämnande klubb som satte stopp, annars var jag, han och spelaren överens. Det känns som att det är lite gripet ur luften, som att det kommer från ingenstans.

Det har inte funnits någon konflikt med Dajan eller Kallbäck under året?
- Ingen över huvud taget med Kallbäck. Han har inte sagt ett ord om varken Dajan eller Anna Oscarsson. Med Dajan, som suttit mycket på bänken, är det naturligt att man har flera samtal och dem går förstås olika bra. Hon har ju varit jättefrustrerad över situationen, vilket jag förstår. Det är klart att vi har rykt ihop under året. Men återigen, att använda den här otroligt uppskruvande retoriken som han gör med kränkande behandling, som han också gjorde i Anna Oscarsson-fallet, känns otroligt, otroligt märkligt. Det får stå för honom.

ANNONS

Hur påverkar det här din relation till honom?  
- Vi har ju ingen kontakt längre. Jag försökte söka honom efter Anna Oscarsson-uttalandena också, men han svarar inte längre när jag ringer. Jag vill ju veta vad det här kommer ifrån och vad han har för avsikt med det. Jag upplever ju att vi har haft en fungerade relation i flera års tid och genom hela det här året också. Men tyvärr tillhör han ju det här skrået av agenter som tror att de skyddar sina spelare genom att agera på det här sättet. Det finns ju agenter som går extremt hårt på förbundskaptener och annat för att på något sätt skydda sina spelare, vilket bara blir så snett. I mina ögon har jag jättesvårt att se vad han skulle vinna genom det här.

Du tror att han vill skydda sin spelare i det här fallet genom uttalandet?
- Ja. Som sagt, han får det att låta som att det är spelarna som lämnar när det i själva verket är vi som inte förlänger med dem. Då tror jag han vill rädda ansiktet på sig själv och sina spelare genom att gå till en sådan här attack.

ANNONS

Du håller inte med att du har behandlat henne respektlöst?
- Nej. Det är en ung människa och det är klart att vissa samtal har gått bättre än andra. Jag tror att de som känner mig och jobbar med mig skulle säga att den där beskrivningen inte går att känna igen, att jag behandlar mina spelare respektlöst och till och med kränkande. Jag försöker att vara rak och ärlig, men göra det med så mycket omtanke jag kan. Det håller jag inte med om alls.

Hashemi själv säger i samma pressmeddelande som Kallbäck uttalar sig att hon är glad över klubbytet.

- Jag är glad över att lägga året bakom mig och ser fram emot nya utmaningar. Jag hade flera alternativ inför denna säsongen, men Hammarby har visat störst intresse, och jag känner att de kan ge mig de verktygen jag behöver för att på bästa sätt utvecklas som spelare. Jag ser med glädje fram emot den kommande säsongen och har som mål att vara högst delaktig i att spela upp Hammarby i Damallsvenskan, säger 19-åringen i Neverland MGMT:s pressmeddelande.

ANNONS
Publicerad 2019-12-06 kl 11:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto