Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: BP och Marcelo Fernández går skilda vägar

Damallsvenskan

Sex säsonger blev det.
Nu går Marcelo Fernandez och BP skilda vägar.
- Jag känner mig lite tom, säger tränaren till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Inför säsongen 2017 anslöt Marcelo Fernández till BP och har sedan dess varit med och tagit laget från division ett till damallsvenskan. Och med kniven mot strupen flera gånger lyckades man till slut, efter kvalseger mot IK Uppsala, säkra spel i damallsvenskan ytterligare en säsong.  

Men nu har kontraktet med Stockholmsklubben gått ut och det kommer inte att bli en förlängning för Fernández.  

- Sex år är en lång tid i en klubb men jag har haft jättebra år i klubben och sedan har saker förändrats under resans gång, vilket är helt naturligt. Jag är lite tom för tillfället eftersom det varit en så stor del av mitt liv. Allt från att vi åkte runt Stockholm i division ett till att gå upp i elitettan och sedan damallsvenskan. Jag känner att jag lämnar med huvudet högt, jag har gjort ett  bra jobb tillsammans med Staffan (Jacobsson, sportchef) och övriga ledare. Vi höll oss kvar i damallsvenskan med den överlägset lägsta budgeten i damallsvenskan med kniven mot strupen ett flertal gånger. 

ANNONS

Beskedet kom inte som någon chock för 40-åringen.  

- Jag har haft det lite på känn eftersom jag inte varit involverad i några samtal kring framtiden, så det var väntat, säger han och fortsätter:  

- Processen har bara dragit ut på tiden, det är vad det är.  

Vad säger du om de här sex åren, vad har de betytt för dig?
- Det har varit verklighetsbaserat Football Manager, det började när jag jobbade på Regeringskansliet. Från att vi åkt runt i Stockholm på Sätra BP, Tibblevallen och Boovallen till att spela matcher på större fotbollsarenor i Sverige, det har varit en stor del av mitt liv senaste åren.  

Vad ska du göra nu?
- Nu ska jag till lite varmare breddgrader, lite studiebesök sen får vi se vad framtiden har att erbjuda. Just nu ska jag fokusera lite extra på mitt uppdrag på TV4/Cmore och DobbTV. Men jag kommer stå på fotbollsplanen inom en snar framtid.  

ANNONS
Publicerad 2022-12-01 kl 12:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto