Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Landslagsduo klar för Brighton - lämnar Häcken

Damallsvenskan

Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme har lämnat Häcken.
Enligt uppgift till Fotbollskanalen är duon klar för Brighton.

Foto: Bildbyrån

Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme.

Den 15 november gick kontrakten ut för Häckens landslagsduo Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme, vilket var innan de tre sista matcherna i Champions League.

Nu erfar Fotbollskanalen att nästa klubbadress blir engelska Brighton och att duons övergång har varit klar i ett par månader, vilket gjorde att de inte kunde förlänga sina avtal med Häcken över de tre sista CL-matcherna.

Brighton ligger fyra i den engelska ligan och är före lag som Manchester United och Manchester City. I laget spelar bland annat den engelska talangen Maya Le Tissier. Och Kullberg och Zigiotti Olme kommer där att återförenas med Emma Koivisto, som lämnade Göteborg efter SM-guldet 2020.

ANNONS

Brighton tränas av Hope Powell, som tidigare varit engelsk förbundskapten.

- Det är med blandade känslor som jag lämnar Häcken. Jag har ändå varit här i Göteborg i flera år. Men samtidigt är det ju kul med nya utmaningar och se var man står sig, sa Zigiotti Olme till Häckens hemsida, när det stod klart att hon skulle lämna klubben.

- Det är tråkigt… men man kommer att ställas inför nya utmaningar som förhoppningsvis kan göra att man tar nästa kliv i sin utveckling, och det ska bli jätteroligt, sa Kullberg i samma intervju.

Publicerad 2021-12-14 kl 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto