Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Landslagsikon aktuell för ledarroll i Djurgården

Damallsvenskan

Djurgården kan förstärka sin organisation på damsidan med ett välkänt namn. 
Den tidigare anfallsstjärnan Victoria Sandell är aktuell för en ledarroll i klubben, erfar Fotbollskanalen.
- Att kunna knyta till sig en sådan person är alltid intressant, säger sportchefen Jean Balawo.

Foto: Bildbyrån

I fjol klarade sig Djurgården kvar i damallsvenskan efter stor dramatik i slutomgången. I år har laget, med tre omgångar kvar, en poäng ned till Umeå på nedflyttningsplats. Det efter att resultaten den senaste tiden börjat gå emot på nytt efter en uppåtgående formkurva under en period i augusti.

Nu kan förstärkning på ledarsidan vara på gång för klubben.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har sportchef Jean Balawo och den tidigare storspelaren Victoria Sandell (före detta Svensson) träffats på ett initialt möte för att diskutera möjligheterna till ett samarbete där den sistnämnda blir en del av Djurgårdens organisation. Vilken roll hon är tilltänkt för är ännu oklart.

ANNONS

- Victoria är en bra tjej och en del av Djurgårdsfamiljen, men kanske framförallt en profil i svensk fotboll. Att kunna knyta till sig en sådan person är alltid intressant, oavsett roll, säger Balawo om Fotbollskanalens uppgifter.

Har ni träffats för att diskutera ett jobb i Djurgården?
- Vi har ätit lunch, om det var ett möte eller inte vet jag inte.

Är hon aktuell för att ta över ert A-lag?
- Vi tror stenhårt på våra nuvarande tränare (Pierre Fondin, huvudtränare/August Fors, assisterande tränare). Mer än så kan jag inte säga.

Huvudpersonen själv ligger lågt kring Djurgården.

- Inga kommentarer, säger Sandell.

Sandell är en av Sveriges främsta spelare på damsidan genom tiderna. Under sin spelarkarriär representerade hon bland annat Djurgården, men hon var även framgångsrik i landslaget med 68 mål på 166 landskamper. 2003 var hon en viktig kugge i det svenska landslag som tog sig till VM-final mot Tyskland.

ANNONS

Efter karriären som spelare har Sandell bland annat varit sportchef på Elitfotboll Dam, som är en intresseorganisation för de två högsta ligorna inom damfotboll i Sverige. På senare tid har hon sadlat om till tränare och lett Tyresö FF (division 1) sedan 2018. Hennes kontrakt med den tidigare damallsvenska klubben går ut sista oktober i år.

Publicerad 2020-10-28 kl 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto