Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Svenskt utlandsproffs klar för Djurgården

Damallsvenskan

Damallsvenska Djurgården förstärker.
Klubben har gjort klart med Madrid CFF-svenskan Ebba Hed, erfar Fotbollskanalen.
- Vi varken kommenterar eller spekulerar kring spelare som inte är i vår verksamhet, säger Dif-sportchefen Jean Balawo.

Foto: Bildbyrån

Den damallsvenska säsongen inleddes med idel förluster för Djurgården, som föll i sina fyra första matcher. Formkurvan vände däremot uppåt och laget plockade därefter lika många trepoängare i följd. Innan serien gick på uppehåll med anledning av det stundande EM-slutspelet i England, segrade sedan stockholmarna i tre av de fyra sista matcherna.

Åttondeplacerade Dif ligger dock inte på latsidan medan seriespelet satts på paus. Fotbollskanalen kan tvärtom avslöja att klubben varit aktiv på spelarmarknaden, och gjort klart med vänsterbacken Ebba Hed från spanska Madrid CFF. Försvararen kommer presenteras av klubben inom en snar framtid.

ANNONS

Djurgårdens sportchef, Jean Balawo, är fåordig när uppgifterna om Hed kommer på tal.

- Vi varken kommenterar eller spekulerar kring spelare som inte är i vår verksamhet, svarar Balawo när Fotbollskanalen ringer.

Vad gäller Ebba Heds klubblagsfacit, spelade 22-åringen i Vittsjö i sex säsonger innan hon i januari i år skrev på för nämnda Madrid CFF i den spanska högstaligan. Försvararen, som förra säsongen slutade trea i damallsvenskans assistliga, har fått knappt med speltid i Spanien och återvänder nu till Sverige när hennes kontrakt löpt ut.

Till saken hör även att Hed har representerat det svenska U23-landslaget i flera omgångar. Så sent som i tisdags fanns hon med från start när landslaget föll klart mot USA med tre måls marginal.

Publicerad 2022-06-30 kl 21:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto