POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Avslöjar: Vittsjö beviljas bidrag: "Hela byn sluter upp"

Foto: Bildbyrån.

Vittsjö GIK ser ut att ha räddat sin allsvenska plats.
På onsdagen fattade Hässleholms kommun beslutet att bevilja ett bidrag om 150 000 kronor.
- Vittsjö ska spela i Vittsjö och ingen annanstans, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Lena Wallentheim (S) till Fotbollskanalen.

Det var den 14 februari i år som Svensk Fotbollförbundets Tävlingskommitté beslutade sig för att inte ge någon ny dispens för Vittsjö GIK:s arena Vittsjö IP. Enligt förbundet saknades 160 sittplatser och klubbens plats i den högsta serien var därmed hotad.

- Jag ser det allvarligt och jag ser det tragiskt, sa Vittsjös ordförande Sigvard Gustavsson till Fotbollskanalen.

Under gårdagen beslutade man sig för att överklagade kommitténs beslut till förbundsstyrelsen – och i dag kom beskedet att klubben beviljas ett bidrag på 150 000 kronor från Hässleholms kommun, pengar som behövs för att bygga till de sittplatser som saknas.

- Hela byn sluter upp och jag menar på att Vittsjö ska spela i Vittsjö och ingen annanstans. Det är vårt lag i eliten och jag måste säga att lite irritation mot fotbollsförbundet kan man ändå känna. Mycket har gjorts på arenan och jag tycker att ibland är kraven lite väl hårda och det slår undan benen lite på mindre orter, säger Lena Wallentheim (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen, till Fotbollskanalen.

Och det är din uppfattning att det är de här pengarna som krävs för att man ska få godkänt?
- Ja, de har informerat om hur mycket man fått ihop från företag och privatpersoner, sponsorer och så vidare. Då frågade vi konkret rakt ut: ”Vad bedömer ni att ni saknar för att ro det här i land?” Då var det just summan 150 000 som de presenterade och som de kom in med en skrivelse till kommunen med. Då sa vi att vi backar upp det fullt ut.

Enligt Wallentheim är bygglovet, då det inte rör sig om någon omfattande byggnation, snart färdigt:

- Vad jag har förstått skulle det bli klart redan den här veckan. Detaljplanen är ju klar, det är en idrottsanläggning, så det var väl ingen svår bygglovshantering i den bemärkelsen.

Det är nu Svenska Fotbollförbundets förbundsstyrelse som ska avgöra ärendet.

- De har överklagat till förbundsstyrelsen och där ska de nu bifoga de här uppgifterna till Hässleholms kommun, att de tänker göra det här, säger Tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager.

Vittsjö har riktat kritik mot SvFF för att 160 platser ska sätta stopp för allsvenskt spel i en stad med runt 2 000 invånare. Via ett sms till Fotbollskanalen bemöter förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand kritiken:

"2008 bestämde föreningarna i de högsta damserierna tillsammans med övriga inom svensk fotboll vilka krav de anser är nödvändiga och rimliga. För att få tid att anpassa sig fick klubbarna till 2014 på sig innan kraven faktiskt trädde i kraft. De allra flesta fixade det och några fick dispens ytterligare tid om det fanns goda skäl. Klubbarna vill själva ha en viss standard för sin publik och de klubbar som prioriterat att följa reglerna anser att alla solidariskt ska följa det som gemensamt bestämts. Ingen föreningstepresentant som varit med och fattat beslut har haft annan uppfattning dvs att vissa klubbar ska få fritt fram att göra som de vill utan de vill att våra gemensamt fattade beslut ska gälla.

Vår Tävlingskommitte har hanterat ärendet och Vittsjö kan, precis som alla andra klubbar, överklaga till vår styrelse där jag är föredragande."

Publicerad 2017-03-01 kl 09:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå