POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Backen lämnar Piteå - går till annan damallsvensk klubb: ”Behöver ett miljöbyte”

Foto: Bildbyrån

Efter åtta säsonger lämnar Ronja Aronsson Piteå IF.
21-åringen väntas snart presenteras för sin nya damallsvenska klubb.
- Det är inte officiellt än, men jag har bestämt mig i alla fall, säger hon till Fotbollskanalen.

I helgen meddelade Ronja Aronsson att hon inte kommer fortsätta i Piteå nästa säsong och därmed lämnar hon staden hon växt upp i.

- Det är mycket blandade känslor. Jag har egentligen varit sugen på att testa något nytt en längre tid men jag har känt att det inte har varit rätt tillfälle. Men det här året har jag verkligen känt att jag tror jag som person och spelare behöver ett miljöbyte. Jag har varit inriktad på att lämna efter den här säsongen, säger hon.

 Trots sin unga ålder har Aronsson gjort åtta säsonger i klubben. Ytterbacken var bara 13 år när hon gjorde debut i damallsvenskan.

- Det ska bli kul med något nytt men jag har jobbat med Stellan (Carlsson, huvudtränare) i åtta år, jobbat med Ante (Andreas Johansson, assisterande) länge och Annelie Andersén var med oss i år som jag har jobbat med i ungdomslandslagen. Jag kommer absolut sakna dem, men jag hoppas att jag inte kommer sakna dem mycket att jag måste flytta hem igen.

 Är det klart var vi kommer få se dig nästa säsong?

- Ja det är inte officiellt än, men jag har bestämt mig i alla fall.

Övergången som är till en annan klubb i damallsvenskan väntas presenteras snart.

- Det är lite grejer kvar att komma överens om, men som det ser ut just nu borde det vara i dagarna.

Hur skulle du summera din tid i Piteå?
- När jag klev upp som 13-åring var vi ett stabilt lag och vi kämpade att ligga där vid mittenstrecket. Stellan har varit kvar i föreningen länge och många spelare har stannat kvar så det har varit, när man kollar tillbaka på det, en otrolig resa. Från att hamna på åttonde nionde plats till att de senaste fyra eller fem åren tagit en medalj. Nu i år gick det inte alls vägen för oss och det blev ingen medalj.

- Men det har varit en otrolig resa och jag är jättestolt över att ha fått tagit SM-guldet i min hemstad och få spela Champions League på riktig hemmaplan.

Nu väntar alltså en ny klubbadress i Sverige för Ronja Aronsson, men i framtiden vill hon ta ytterligare ett steg.

- Nu är det en ny klubb, så det gäller att komma in i det snabbt. Sedan vill jag såklart utomlands, men jag tror jag kommer utvecklas av att ett nytt steg i damallsvenskan. Jag har varit med på en samling med A-landslaget, så jag ska försöka konkurrera så jag kan vara med på någon fler. Som sagt vill jag såklart utomlands och spela, men det får vänta lite.

Publicerad 2019-11-04 kl 13:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå