Blackstenius sänkte Djurgården - gav Linköping andra raka segern

Damallsvenskan

Stina Blackstenius gav Linköping andra raka segern.
Landslagsanfallaren sänkte Djurgården till 3-2-seger.

Djurgården tog i eftermiddag emot Linköping i damallsvenskan. Linköping kom med en storseger i bagaget från premiären, medan Djurgården föll med uddamålet mot Piteå. Den här eftermiddagen väntade en jämn drabbning i Stockholm.

Men det var Linköping som tog initiativet i matchen. Lina Hurtig gav redan i den tredje minuten laget ledningen och trots att Olivia Schough kvitterade till 1-1 16 minuter senare, så kunde Linköping gå till halvtidsvila i ledning efter att Lisa Lantz från nära håll tryckte in bollen i mål till 2-1.

I andra halvlek tryckte Djurgården på framåt. Mia Jalkerud kvitterade till 2-2 och därefter tvignades bland annat Linköping-målvakten Emma Holmgren till reflexräddning från nära håll från Ogonna Chukwudi för att undvika att hamna i underläge.

Trots det skulle än en gång Linköping få sista ordet. Hemvändaren Stina Blackstenius tog en lång löpning och sköt laget till seger med 3-2. Det var säsongens andra raka seger, medan Stockholmsgänget får vänta på att få fira tre poäng i år i damallsvenskan.