Blytung förlust för Linköping - nio poäng efter Rosengård

Damallsvenskan

Linköpings chanser att vinna guldet försämrades avsevärt efter kvällens förlust borta mot Växjö.
Smålänningarna vann matchen med 1-0 och Linköping är nu nio poäng efter serieledarna Rosengård med sex matcher kvar av damallsvenskan.

Linköping hade behövt en seger borta mot Växjö under måndagskvällen för att haka på Rosengård i toppen av damallsvenskan.

Så blev det inte.

Bortalaget kom till Myresjöhus Arena i Småland utan landslagsstjärnan Nilla Fischer som är hälskadad och som i värsta fall kan missa resten av säsongen.

En seger för Växjö å andra sidan hade ökat avståndet till tio poäng ner till Djurgården som ligger precis under strecket på nedflyttningsplats.

Så blev det.

Första halvleken slutade mållös och det skulle dröja fram till minut 83 innan matchens enda mål kom. Och det var hemmalaget som gjorde det genom Violah Nambi.

Växjös seger innebar alltså att laget utökade gapet ner till Djurgården på nedflyttningsplats och smålänningarna befäster sin niondeplats i tabellen.

Förlusten för Linköping gör att de fortsatt ligger på en femteplats i tabellen – nio poäng bakom Rosengård i topp.

Publicerad 2019-09-09 kl 21:10