Curmark hjälte för Häcken - avgjorde på tilläggstid

Damallsvenskan

Häcken och KDFF var på väg mot kryss.
I den 94:e minuten höll sig comebackande Filippa Curmark framme och gjorde matchens enda mål.
- Det går inte sätt ord på det just nu, säger hon till Viaplay.

På fredagen drabbade Häcken och Kristianstads DFF samman i ett toppmöte och det såg ut att sluta mållöst. Men tack vare Filippa Curmark kunde hemmalaget på Bravida Arena ta tre poäng.

Matchens första heta chans skapade Clarissa Larisey i den 38:e minuten. Fowarden petade  ett avslut förbi Melina Loeck och dödläget såg ut att spräckas. Men på mållinjen dök Therese Ivarsson upp och rensade undan.

- Den var tuff, jag trodde den skulle gå in. Den blev borttagen på mållinjen och jag hade hoppats på lite bättre fart. Det är vad det är, sa Larisey till Viaplay i paus.

Därefter led matchen mot kryss, men i den 94:e minuten höll sig comebackande Filippa Curmark framme på en andraboll efter en hörna och hon skickade in 1-0, vilket blev matchavgörande.

- Det går inte sätt ord på det just nu. Det är känslomässigt, säger Häcken-hjälten till Viaplay.

Framträdanden var hennes förtsta sedan oktober.

I och med segern är Häcken kvar i serieledning på 28 poäng. KDFF har åtta poäng upp till Hisingslaget.

Häcken: Falk - Wijk, Rybrink, Luik, Sandberg - Grant, Bergman Lundin - Blakstad, Kafaji, Masaka - Larisey.

KDFF: Loeck - Ivarsson, Petrovic, Harrysson - van den Bulk, Alanen, Wickenheiser, Tindell - Eiriksdottir, Viens, Carlsson.