Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dahlkvist om damallsvenska återkomsten: "Får en känsla av vad som krävs"

Damallsvenskan

Lisa Dahlkvist pluggar till polis.
Samtidigt ska Umeå etablera sig i damallsvenskan.
- Det är många delar (i polisyrket) som lirar med fotbollen, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Umeå tog sig klart upp till damallsvenskan efter att ha toppat tabellen i elitettan.

Nu väntar ännu en återkomstsäsong där målet är att hålla sig kvar och etablera sig i damallsvenskan. I spetsen finns tidigare landslagsspelaren Lisa Dahlkvist som tror att det här kan bli en tuff säsong men att det trots det känns bra.

- Det har känts bra. Vi har bra självförtroende i vårt anfallsspel och vi tagit med oss från elitettan. Sen blir det så klart en stor prövning med försvarsspelet, vi måste minimera misstagen för när man kommer upp en division så tar de andra lagen vara på sina chanser. Det är landslagsspelare som till exempel Janogy, får hon två lägen sätter hon ett.

ANNONS

Det är inte bara fotbollen som tar Dahlkvists fokus, utan det är många bollar i luften. Lagkaptenen läser till vardags sin tredje termin på polishögskolan samtidigt som hon ska hålla Umeå kvar i den högsta ligan.

- Vi har tränat lika som vi gjort. Vårt mål förra året var att bete oss som ett damallsvenskt lag. Sen blir det nog tuffare matcher rent belastningsmässigt. Sen är det mycket i skolan nu, det krävs mycket både fysiskt och mentalt. Kombinerat är det väldigt mycket, men jag tycker också att allt är väldigt kul. Jag är jätteimponerad över utbildningen i sig och hur man kan utvecklas som människa och hur man ska tänka som polis. Det är många delar som lirar med fotbollen och lagsporter, säger Dahlkvist till Fotbollskanalen.

Är det polisyrket som väntar när du lägger skorna på hyllan?
- Absolut. Till viss del säkert, men sen kommer jag att hålla dörrarna öppna till det som finns. Jag har haft fötterna i tränarroller och andra föreningsroller, sen har jag varit med som expert ibland. Det kanske går att kombinera på något sätt. Jag har ju bara gymnasieutbildning så polisen är en trygghet att ha också.

ANNONS

I januari nästa år väntar aspiranten – en praktik som alla poliser gör under ungefär ett halvår. Om det kommer gå att kombinera med livet som elitfotbollsspelare?

- Det vet jag faktiskt inte. Jag vet inte exakt hur det är och det ändras med tiden hur aspiranten går till. Men till viss mån går det säkert att kombinera. Jag tror inte att det skulle vara i vägen ifall jag ville fortsätta spela, säger hon.

Känner du någon stress över det?
- Nej. Det får man ta som det kommer, aspiranten är ett halvår och det finns lösningar för det. Jag är van vid att hitta lösningar.

Premiären spelas mot BK Häcken på hemmaplan under söndagen.

- Det blir kul att få så bra motstånd direkt och känna på kvalité och klass de bästa lagen har. Det blir bra för oss tror jag att få en så bra match direkt. Man kommer få en riktig känsla av vad som krävs i just försvarsspelet och det är viktigt att vi är bra där.

ANNONS
Publicerad 2022-03-26 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto