Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Damallsvenska profilens ilska mot Zlatan: "Det är bajs!"

Damallsvenskan

Zlatan Ibrahimovic har länge varit en stor idol för Irma Helin.
Samtidigt är hon rejält less på superstjärnans sätt att prata om damfotboll.
- Det är ju skituttalanden. Det är verkligen bajs, säger hon i Fotboll Sthlm:s podcast Bergman 90 Minuter.

Foto: Bildbyrån/Twitter

Irma Helin är en stor profil i Djurgårdens allsvenska lag på damsidan. Hon har gjort en A-landskamp, mängder av ungdomslandskamper och tillhört Linköping och Piteå. I Fotboll Sthlm:s podcast Bergman 90 Minuter berättar hon nu om sin splittrade syn på Zlatan Ibrahimovic. LA Galaxy-stjärnan är en idol för Helin, samtidigt som hon är ytterst besviken på hur 37-åringen pratat om damfotboll genom åren.

Framför allt ett uttalande från Ibrahimovic har blivit rejält uppmärksammat, och kritiserat. I december 2013 sågade han, i en intervju med Expressen, damfotboll och sa bland annat att Therese Sjögran kunde få en signerad cykel av honom. Det var efter att kritik riktats mot att Anders Svensson prisades med en bil efter sitt rekord för flest landskamper på herrsidan, medan Sjögran (som har rekordet på damsidan) blev utan. 

ANNONS

För Irma Helin svider det att just Zlatan har uttryckt en sådan sak.

- Det gör ont. När han gjort sina uttalanden, om cykeln och allting... Jag har verkligen dött för Zlatan, jag har tyckt att han är den häftigaste på jorden. Så när han säger så mår man skit, det är verkligen ett slag i ansiktet gånger tusen. Jag känner lite att jag frångått mina principer när jag sagt att man ska skilja på honom som fotbollsspelare och människa, för det är inte rimligt att göra det. Men på något vis kommer han undan. Det är ju skituttalanden. Det är verkligen bajs, säger Helin i podcasten.

Den blårandiga 24-åringen resonerar vidare:

- Det går inte att skydda honom, han har sagt saker som gör att han låter som en skitstövel. Det är väldigt tråkigt och dumt av honom. Det är jättedumt att inte reflektera över vad det kan leda till och hur många som ser upp till honom, hur många pojkar som ser upp till honom. Och så bara klankar han ner på hela damidrotten...

ANNONS

Helin träffade Ibrahimovic på Fotbollsgalan 2016 och tog då en selfie med forwarden, vilken hon glatt publicerade på Twitter. I podcasten förklarar hon att hon gärna skulle vilja stöta på honom igen och då ta mod till sig att diskutera ämnet med MLS-spelaren.

Publicerad 2018-10-17 kl 14:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto