Djurgården föll mot Linköping – som saknade sju spelare

Damallsvenskan

Djurgården spelade under lördagen årets första match.
Den slutade med förlust – mot ett Linköping som saknade sju spelare.

Tidigare under lördagen förlorade Djurgårdens herrar med 4-1 i genrepet på Tele2 Arena. Efter herrarnas match var det dags för Dif:s damer att spela årets första match – även den på Tele2 Arena. Motståndare den här dagen var Linköping, som saknade sju spelare i mötet, bland annat nytillskotten Ronja Aronsson och Olga Ahtine. Dessutom saknades landslagsstjärnan Stina Blackstenius.

Trots flera spelare borta var det ändå gästerna som tog ledningen efter 14 minuters spel. Målskytt? Nilla Fischer. Ronja Karlsson Törnborg utökade sedan gästernas ledning till 2-0 i början av den andra halvleken – innan Lina Hurtig två minuter senare smällde in 3-0 för gästerna.

Kort därpå fick Djurgården kontakt då nyförvärvet Rachel Bloznalis reducerade till 3-1, men närmare än så kom inte blåränderna – utan Linköping vann mötet med just 3-1.

Publicerad 2020-02-15 kl 21:00