Djurgården föll tungt hemma mot Kristianstad

Damallsvenskan

Djurgården föll tungt hemma mot Kristianstad DFF på Stadion - samtidigt som Linköping vann sin tredje raka match.
Här är dagens resultat i damallsvenskan.

Två sena mål i den första halvleken av Emmi Alanen och Hlín Eiríksdóttir. Sedan var det över för Djurgården på Stockholms Stadion, trots en reducering i den andra halvleken. Kristianstads DFF blev ett nummer för stort - och vann matchen med två mål mot ett. Skåneklubben hakar således på i toppen av damallsvenskan - klubben ligger nu ett poäng bakom BK Häcken som ligger trea, och två poäng bakom Hammarby som också vann söndagens batalj.

Två matcher i Östergötland spelades också under söndagen. Linköpings FC tog en tidig ledning mot Örebro DFF då Cornelia Kapocs satte dit den efter bara sex minuter. Men Örebro replikerade direkt genom Molly Johansson. LFC studsade emellertid tillbaka. Norskan Cathinka Friis Tandberg gjorde 2-1-målet efter 21 spelade minuter. Detta blev också det avgörande målet och matchen slutade 2-1 till östgötarna, som därmed vann sin tredje raka match.

Lite drygt fyra mil nordösterut tog "Peking" emot Piteå IF på Parken i Norrköping. Matchen var chansrik - och det var till slut norrbottningarna som drog det längsta strået. Emma Åström gjorde nämligen 1-0 i matchminut 88.

Publicerad 2024-06-16 kl 17:13