Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgården-mittback tar paus från fotbollen: "Väldigt tufft beslut"

Damallsvenskan

Sviterna från hjärnskakningen i mars är fortfarande kvar.
Nu tar Djurgårdens mittback Rachel Bloznalis en paus från fotbollen.
- Just nu känns det som det jag måste göra för att ta hand om min hälsa, säger Bloznalis på Djurgårdens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Rachel Bloznalis tar en paus från fotbollen på grund av en hjärnskakning. Det bekräftar Djurgården under torsdagen. Mittbacken har varit borta från spel sedan 13 mars då hon ådrog sig en hjärnskakning mot IK Uppsala.

Jag har drabbats av några hjärnskakningar tidigare i karriären och haft en del problematik med huvudvärk och andra symtom. Nu åkte jag på en till i mars och efter det har jag fått nya symtom som inte gett med sig, vilket har gjort att jag inte kunnat träna eller spela matcher. Jag har kämpat på med rehab men eftersom jag inte blivit kvitt symtomen tog jag nu beslutet att ta ett steg tillbaka från fotbollen under en tid. På så sätt hoppas jag kunna bli helt återställd och fokusera på mitt huvud och min hälsa den närmaste tiden, säger Bloznalis på Djurgårdens hemsida.

Annons

Hon fortsätter:

- Det har varit ett väldigt tufft beslut för mig eftersom fotbollen har varit en central del under hela mitt liv. Men just nu känns det som det jag måste göra för att ta hand om min hälsa och jag känner att jag har fått ett bra stöd och förankring från alla inblandade inom föreningen i mitt beslut.

Det är i nuläget oklart om hon återvänder till fotbollen eller inte.

- Just nu är det svårt att sia om det eftersom det här blir ett första steg mot att bli frisk. Så jag börjar här och sedan får vi se var läkarna säger framöver, men jag hoppas och siktar på att kunna komma tillbaka till fotbollen när jag är frisk igen.

Bloznalis kom till Djurgården från Umeå IK inför säsongen 2020 och var en nyckelspelare när Dif säkrade nytt kontrakt i damallsvenskan i fjol. Två mål på 21 seriematcher har hon noterats för hittills.

Annons
Publicerad 2021-07-22 kl 17:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto