Djurgården sänkte Umeå - tog fjärde raka segern

Damallsvenskan

Fyra raka förluster - och nu fyra raka vinster.
Djurgårdens säsong har tagit fart ordentligt efter 3-0 hemma mot Umeå.

Djurgården fick en mardrömsstart på damallsvenskan med fyra raka förluster, men nu har Stockholmsklubben fått fart på grejerna - ordentligt. Under onsdagskvällen kom fjärde raka segern när Umeå gästade Stockholms stadion.

Hayley Dowd, som gjorde två mål i derbyvinsten mot AIK senast, öppnade målskyttet när hon placerade in 1-0 mot Umeå efter 20 minuters spel. Djurgården dubblade sin ledning efter ett självmål i den 72:a minuten innan StinaLisa Johansson stängde matchen med sitt 3-0-mål i slutminuterna.

Tack vare segern går Djurgården upp på tolv poäng, medan Umeå står kvar på sju poäng i damallsvenskan. Härnäst ställs Djurgården mot Linköping på bortaplan, medan Umeå tar emot Eskilstuna på hemmaplan.

På annat håll i damallsvenskan vann Vittsjö med 1-0 borta mot IFK Kalmar efter att Clara Markstedt blivit matchvinnare.

Publicerad 2022-05-11 kl 20:24