Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgården-stjärna gravid - och flera spelare osäkra inför premiären

Damallsvenskan

Malin Diaz är gravid och kommer inte vara tillgänglig under en längre tid.
Detta gäller också en rad andra spelare i Djurgården, som har skadeproblem inför den damallsvenska premiären.

Foto: Bildbyrån

I helgen inleds årets säsong av damallsvenskan där Djurgården tar emot Kif Örebro på hemmaplan under lördagen.

I premiären ser Stockholmslaget ut att få klara sig utan en rad spelare som går skadade. Bland annat har Rachel Bloznalis problem med en hjärnskakning.

- Rachel ådrog sig en huvudskada i första cupmatchen mot IK Uppsala. Hon kommer att genomgå undersökningar samt genomföra hjärntrappan. Någon prognos för när Rachel förväntas vara tillbaka är i dagsläget inte tillgänglig, säger Djurgårdens huvudtränare Pierre Fondin i en kommentar på klubbens hemsida.

En annan stjärna som kan missa premiären är Hayley Dowd som värvades in från Morön inför säsongen. Forwarden har problem med en känning i framsida lår, men Djurgården hoppas att hon kan träna för fullt denna vecka.

Annons

Tilde Lindwall är ytterligare en spelare som har skadeproblem och forwarden blir borta en längre tid.

- Tilde har en stressfraktur i foten och kommer att behöva avlasta foten fullt ut i en period. En första prognos är att det kan röra sig om cirka 6-8 veckor innan hon är tillbaka och kan träna för fullt, säger Fondin.

Övriga spelare som är skadade och antingen missar eller riskerar att missa premiären är Maria Hovmark, Louise Hvarfner, Hanna Stokki, Alexandra Takounda, Elizabeth Addo, Julia Walentowicz – och Malin Diaz, som är gravid och därför inte kommer vara tillgänglig under en lång tid framöver.

- Jag är väldigt glad samtidigt som jag kommer att sakna fotbollen. Men jag ser fram emot den här nya resan och är så tacksam över hur Dif har hjälpt och stöttat mig. Jag hoppas kunna ge tillbaka till laget under säsongen även om det kommer att vara utanför planen, säger hon i en kommentar.

Annons
Publicerad 2021-04-12 kl 11:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto