Djurgården tog efterlängtad seger - upp på sjätteplats i damallsvenskan

Damallsvenskan

Djurgården tog en efterlängtad seger hemma mot Växjö.
Stockholmskorna vann med 2-1 för att ta sig upp på sjätteplats i damallsvenskan.

Efter två förluster och ett kryss senast var Djurgården ute efter att hitta tillbaka till vinnarspåret. Under lördagen tog man emot nästjumbon Växjö hemma på Stockholms Stadion - och öppnade starkt.

I den tionde minuten bröt sig Djurgårdsanfallaren Linda Motlhalo loss och fälldes av Jennie Nordin i Växjös straffområde, varpå domaren blåste straff till hemmalaget. Djurgårdens nederländska mittfältare Sheila van den Bulk klev fram tills straffpunkten och satte säkert 1-0, samtidigt som hon skickade målvakten åt fel håll.

Van den Bulk var framme bara kvarten senare för att utöka. Olivia Schough frispelade henne i djupled, så nederländskan kom fri med Växjö-målvakten. Van den Bulk gjorde inga misstag, utan placerade iskallt in 2-0 till Djurgården.

2-0 höll sig till inledningen av den andra halvleken, när Ini-Abasi Umotong reducerade till 2-1. Djurgårdsmålvakten Katherine Larsen fumlade med ett Växjö-inlägg och tappade ut bollen till Umotong, som tog den och rullade in 2-1.

Men därefter blev det inga fler mål i matchen och Djurgården vann med 2-1. Djurgården, som precis klarade sig ifrån nedflyttning i fjol, är nu i och med segern mot Växjö uppe på sjätteplats i damallsvenskan. Dock med en match mer spelad än Kif Örebro, som möter serietrean Kristianstad under söndagen. För Växjös del blir man kvar på elfteplats.

Härnäst möter Djurgården Kif Örebro på bortaplan, medan Växjö tar sig an Piteå på hemmaplan.