Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdens besked: Van den Bulk och Sundlöv korsbandsskadade

Damallsvenskan

Djurgården gav i dag två tunga skadebesked.
Michaela van den Bulk och Kim Sundlöv är långtidsskadade.
- Den här säsongen får jag heja på från sidan, säger Sundlöv. 

Foto: Bildbyrån.

Djurgården inleden den 30 mars damallsvenskan med spel mot AIK i ett Stockholmsderby. Då får klubben klara sig utan både Michaela van den Bulk och Kim Sundlöv. Djurgården meddelade i dag att båda spelarna är korsbandsskadade och nu förväntas bli borta under en längre tid från spel, till och med missa hela säsongen. 

- Jag är självklart väldigt besviken över att säsongen är över innan den knappt börjat. Men eftersom ingenting kan förändra det kommer jag att ta till mig den här erfarenheten som något som kan göra mig starkare, både som spelare och rent personligen. Jag vet att jag har väldigt många bra människor runt omkring mig som kommer att hjälpa och stötta mig på bästa sätt genom den här perioden, säger van den Bulk i en kommentar på Djurgårdens hemsida.

ANNONS

Sundlöv är förstås också besviken. 

- Den här säsongen får jag heja på från sidan. Det kommer vara jobbigt, men jag kommer få se underhållande fotboll.  Min inställning är att jag ska göra allt jag kan för att kunna dra på mig den blårandiga tröjan igen, säger hon. 

Djurgårdens tränare Joel Riddez säger så här om skadebeskeden:

- Det är jättetråkigt. När den här typen av knäskador kommer vet man att det är långa rehabperioder. För Kims del fick hon en smäll i slutet av matchen mot Eskilstuna där det sedan visade sig att korsbandet var av, säger han. 

- När det gäller Sheila hände det under träning när hon fastnade i gräset utan någon kontakt, så det är två helt olika situationer. Jäkligt tråkigt för oss, två spelare som har varit med under hela tiden som jag har varit tränare. Båda jobbar alltid stenhårt för laget och är viktiga för gruppen. Så det är klart att det är ett hårt slag att två så fina lagspelare försvinner. Båda är riktiga fighters som kommer att komma tillbaka men det här gör att vi inte kommer att kunna använda dem på ett bra tag, fortsätter han. 

ANNONS

Riddez öppnar även nu för att det kan komma in någon förstärkning. 

- Vi är ju nere på 16 utespelare och det är numerärt lite för lite. Vi vet att det är sju allsvenska matcher fram till sommaren så ska vi ta in någon ska det också vara kvalitet. Men vi tittar på det och ser hur vi ska gå vidare,  säger han. 

Publicerad 2019-03-21 kl 17:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto