TV: Dowie frälste Linköping på övertid - bröt negativa trenden

Damallsvenskan

Natasha Dowie frälste Linköping mot Hammarby på övertid.
Hon ordnade 2-1 och bröt bittra trenden med två raka förluster.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Linköping, som i fjol vann SM-guld, var inför kvällens möte med Hammarby pressat att vinna efter två raka förluster mot Limhamn Bunkeflo och Rosengård i damallsvenskan. Då studsade laget tillbaka igen, men det skulle dröja fram till matchens absoluta slutskede.

Linköping fick i den nionde minuten en drömstart. Anna Oskarsson gav i den nionde minuten laget ledningen i matchen, men fick sex minuter senare se Madeleine Tegström kvittera till 1-1 för hemmalaget på Hammarby IP.

Svenska mästaren tryckte i andra halvlek på för ett segermål och fick till slut fira. I den 94:e minuten klev Natasha Dowie fram för bortalaget och ordnade 2-1. Linköping bröt därmed lagets negativa trend och klev upp på tredjeplats i damallsvenskan.