Edgren fyramålsskytt när Kristianstad körde över Kungsbacka

Damallsvenskan

Amanda Edgren hade en bra dag på jobbet. Mittfältaren gjorde under eftermiddagen fyra mål när hennes Kristianstad krossade jumboplacerade Kungsbacka med 5-0.

När jumbon Kungsbacka kom på besök var Amanda Edgren på stort spelhumör. Mittfältaren var en stor del i sitt KDFF:s kross av krislaget. I och med storsegern passerade Kristianstad Kopparberg/Göteborg i tabellen och laget placerar sig nu på en tredjeplats i damallsvenskan.

Hemmalaget för dagen, Kristianstad, rivstartade matchen omgående när man avslutade både på och utanför mål samt fick flera chanser på hörnor. Därav hoppade man inte till av förvåning när KDFF-mittfältaren Amanda Edgren, efter ett klassanfall, rullade in ledningsmålet på Kristianstads Fotbollsarena. Och Edgren var inte färdig där. Med dryga kvarten kvar av den första halvleken kom nästa fullträff och den första akten slutade i hemmaledning, 2-0.

I andra öste hemmalaget på ordentligt och trean kom drygt 25 minuter in i den andra halvleken genom nigirianskan Rita Chikwelu. Därefter var det återigen dags för Amanda Edgren. Den Partille-uppfostrade mittfältaren började med att, i den 75:e minuten, fullborda sitt hattrick för att sedan avsluta med att fastställa slutresultatet 5-0 genom att själv skicka in sitt fjärde (!) mål för dagen.

I nästa omgång av damallsvenskan reser Kristianstad till Limhamn för möte mot LB07.

Publicerad 2019-09-14 kl 17:36