POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
3d

EFD tror storklubbarna kommer ta över: "Kartan kommer ritas om"

Foto: Bildbyrån

För Sydsvenskan spår Elitfotboll dam att storklubbarna på herrsidan kommer ta allt större plats på damsidan framöver.
- Kartan kommer att ritas om, säger generalsekreteraren Tomas Hoszek till tidningen.

I dagarna meddelade LB07 att man drar sig ur elitettan, precis som Assi gjorde innan årsskiftet. Dessutom har Kungsbacka, som i fjol ramlade ur allsvenskan, varit nära att gå i graven.

Intresseorganisationen för klubbarna i damallsvenskan och elitettan, Elitfotboll dam, tror på en utveckling där storklubbarna på herrsidan nu kommer ta allt större plats på damsidan framöver.

- Kartan kommer att ritas om. Det är vi fullständigt övertygade om, säger generalsekreteraren Tomas Hoszek till Sydsvenskan.

Hoszek menar att de klubbar som fått lägga ner sin elitverksamhet har en mindre organisation. Och så ser han ytterligare en orsak bakom det som hänt i vinter:

- Det andra handlar om konkurrensen underifrån. Storklubbar som Malmö FF, IFK Göteborg och Elfsborg startar upp damverksamhet. En del föreningar som sliter och kämpar idag för att klara sig inser väl att de kommer vara bortsopade av banan om tre fyra år.

- Ska man vara på elitnivån med professionella eller semiprofessionella spelare så är det en stor konkurrens och kräver väldigt mycket insatser av en förening. Samtidigt är damfotbollen på frammarsch och håller på att ta allt mer plats. Läget är bättre än någonsin och möjligheten att få in sponsorer för att driva en bra damverksamhet är god, säger Hoszek till Sydsvenskan.

Publicerad 2020-02-13 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå