Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFD tror storklubbarna kommer ta över: "Kartan kommer ritas om"

Damallsvenskan

För Sydsvenskan spår Elitfotboll dam att storklubbarna på herrsidan kommer ta allt större plats på damsidan framöver.
- Kartan kommer att ritas om, säger generalsekreteraren Tomas Hoszek till tidningen.

Foto: Bildbyrån

I dagarna meddelade LB07 att man drar sig ur elitettan, precis som Assi gjorde innan årsskiftet. Dessutom har Kungsbacka, som i fjol ramlade ur allsvenskan, varit nära att gå i graven.

Intresseorganisationen för klubbarna i damallsvenskan och elitettan, Elitfotboll dam, tror på en utveckling där storklubbarna på herrsidan nu kommer ta allt större plats på damsidan framöver.

- Kartan kommer att ritas om. Det är vi fullständigt övertygade om, säger generalsekreteraren Tomas Hoszek till Sydsvenskan.

Hoszek menar att de klubbar som fått lägga ner sin elitverksamhet har en mindre organisation. Och så ser han ytterligare en orsak bakom det som hänt i vinter:

ANNONS

- Det andra handlar om konkurrensen underifrån. Storklubbar som Malmö FF, IFK Göteborg och Elfsborg startar upp damverksamhet. En del föreningar som sliter och kämpar idag för att klara sig inser väl att de kommer vara bortsopade av banan om tre fyra år.

- Ska man vara på elitnivån med professionella eller semiprofessionella spelare så är det en stor konkurrens och kräver väldigt mycket insatser av en förening. Samtidigt är damfotbollen på frammarsch och håller på att ta allt mer plats. Läget är bättre än någonsin och möjligheten att få in sponsorer för att driva en bra damverksamhet är god, säger Hoszek till Sydsvenskan.

Publicerad 2020-02-13 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto