Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter åtta månaders skadeperiod - Ries redo för revansch: "Vill känna mig som mig själv"

Damallsvenskan

Fjolårssäsongen spolierades av en skada.
Nu är Taryn Ries redo för revansch.
- Jag vill känna mig som mig själv igen, säger hon.  

Foto: Bildbyrån.

Taryn Ries skrev på ett kontrakt som sträckte sig över 2022 med IK Uppsala i Elitettan inför fjolårssäsongen. Men amerikanskan fick ett tungt slut på vårsäsongen. I matchen mot Team Thorengruppen var olyckan framme efter dryga kvarten – Ries fotled hoppade ur led och amerikanskan fick bäras ut på bår.  

- Det gjorde så ont när det väl skedde, och när de poppade tillbaka benet på planen kändes det mycket bättre. Då tänkte jag att det kanske inte var så illa. Men en del av brosken och ligamentet hade tagit skada så det var mycket värre än vad jag trodde, säger hon till Fotbollskanalen.  

ANNONS

Hur är det att åka på en tuff skada i början av karriären?
- Det var min andra stora skada så jag försökte att tänka på att jag gått igenom det förut. Men man får ta det lite som det kommer för det blir ganska stressigt att försöka fundera på hur man ska ta sig tillbaka. Men allt jag kunde göra var att hoppas på det bästa.  

Efter drygt åtta månader av rehab ställdes IK Uppsala mot Eskilstuna United i svenska cupen. Då gjorde Ries också sina första nittio minuter och noterades för två mål.  

- Det känns otroligt bra och det var stort för mig att ta mig dit. Och målen är så klart en bonus och det känns bra men mitt främsta mål är att känna mig som mig själv igen. Det är klart att jag inte kan vara hundra procent direkt – så det handlar om att komma in i laget igen och nu kommer vi spela i damallsvenskan så det kommer att kräva mer av oss. Men det är en rolig utmaning som jag ser framemot. Jag hoppas att vi också kan säkra kontraktet och ta så många poäng som möjligt.  

ANNONS

Är det lite din roll i laget – att göra poäng och vara en stor del till att säkra kontraktet?
- Ja, definitivt. Jag tror att jag är en av dem bärande spelarna som måste hjälpa till med det. Det här året kommer vi ha mycket fler personer som tar sig in i boxen och kommer att försöka ta oss fram mer.  

Kontraktet sträckte sig över 2022 men Ries förlängde nyligen över 2023.  

- Jag tänkte att det var en bra möjlighet att komma till ett bekant ställe efter att ha varit skadad och jobbat på det. Och klubben har en stor tro på mig. Samtidigt visste jag inte i vilket slag jag skulle vara tillbaka i efter skadan och sen så var det en stor del att man säkrade det damallsvenska kontraktet eftersom att jag efter fjolårssäsongen ville ta klivet upp.  

Var det självklart för dig att komma till Europa kontra att gå i NWSL-draften?

ANNONS
- Jag var öppen för både och. Men under den perioden så kände jag att Europa var det bättre alternativet för mig – och i framtiden är jag fortsatt öppen för både och. Men jag tror att det är bra för mig att få uppleva en annan kultur och en annan levnadsstil. Så jag är verkligen glad över att jag tog mig utomlands för jag kan ju bo i USA när som helst, säger hon och fortsätter:  

- Att vara från USA så vill jag ju spela i NWSL någon gång i karriären. Det hade varit helt fantastiskt, det är en otroligt stark liga så jag skulle vilja testa det.  

Ja, Ries tog examen från University of Portland, samma universitet där storstjärnan Megan Rapinoe spelade under sin collegekarriär.  

- Det är en otrolig förebild som gått i samma skola. Så det är verkligen coolt att kunna se upp till henne och ha henne som någon som har gått igenom samma upplevelse som en själv. Det snackas en del om att hon har gått där också och det är verkligen kul.  

ANNONS

Var hon någonsin på besök?
- Ja, en del gånger. Det var riktigt coolt, hon är en otrolig person med en fantastisk personlighet och den energin lyser igenom om man kollar på matcher och videos av henne. Så hon är verkligen en fantastisk person.  

Publicerad 2023-03-02 kl 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto