Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter husköpet - OS-hjälten kan återvända till Umeå IK: "Klart att tankarna finns"

Damallsvenskan

Lisa Dahlkvist har blivit husägare i Umeå.
32-åringen som sitter på ett utgående kontrakt med Eskilstuna kan nu göra comeback i sin forna klubb.
- Jag kommer självklart höra med dem om de är intresserade av mig, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Eskilstuna United bjöd på en stark höst och lyckades knipa fjärdeplatsen i allsvenskan i år. En av nyckelspelarna var OS-hjälten Lisa Dahlkvist, som kom till klubben i början av förra året.

- Man känner nu när man tittar tillbaka att de första matcherna som vi gjorde, om vi bara hade gjort de lite bättre så hade det ju varit ett superår. Sen är det ju väldigt kul att vi gör en så bra säsong efter sommaren. Allt sitter, det vi har tränat på kommer ut på matcher och vi spelar verkligen som ett lag, och får fullträff på allting. Det har varit väldigt roligt att spela, säger hon om säsongen.

Säsongen avslutades dock olyckligt för 32-åringen som slet av hälsenan på en träning. Efter operation och gips väntar nu flera månader rehab för att ta sig tillbaka. Var hon kommer spela när det vankas comeback är ännu oklart. Mittfältaren har ett utgående kontrakt med Eskilstuna.

ANNONS

Vad har du för tankar om framtiden?
- De är lite diffusa skulle jag väl säga, jag har väl inte bestämt mig ännu.

Sedan den allsvenska säsongen tog slut har hon och familjen blivit husägare i Umeå.

- Det är ett hus i familjen som vi har köpt, så vi kände att det här kan vi inte tacka nej till. Vi har väl också alltid tänkt att i framtiden är det här vi ska bo, därför kände vi att då köper vi det nu så vet vi vad vi har.

Men Lisa Dahlkvist har inte stängt dörren till en förlängning med Eskilstuna.

- Det är väl inte riktigt bestämt att jag kommer vara fast här uppe i Umeå och bara vara här. Jag har fortfarande dialog med United och tränaren Magnus (Karlsson) där, så vi pratar fortfarande framtid där. Jag har haft det så bra i United och tycket om miljön och att vara där. Det vi har byggt upp där tillsammans, både spelarna och tränarteamet, speciellt Magnus, det han har gjort är väldigt trivsam miljö och utvecklande. Det har varit väldigt kul att spela där.

ANNONS

2006 spelade hon i Umeå IK och tog sitt först SM-guld med klubben, hon var även med och spelade Champions League-final två gånger om. I år vann Umeå IK elitettan och tog klivet tillbaka upp i den högsta serien.

Lockar en återkomst i Umeå dig?
- Jag har såklart hjärta för Umeå IK och jag spelade här i fyra år och det var där min karriär tog fart, så att det är klart att tankarna finns. Jag har pratat med en från klubben, men inte haft tillfälle att prata med tränaren än vilket jag hoppas i vilket fall kunna göra. Höra hur de ser på framtiden och hur satsningen ser ut nu i UIK när man har gått upp. Kommer självklart höra med dem om de är intresserade av mig, säger hon och fortsätter:

- Det är väl ungefär så det ligger till. Det är inte så stressigt ändå, jag får ta det ganska lugnt och se hur rehaben går. Jag kommer få ta bort den här klossen på foten i slutet av december och då känner man kanske lite mer. Det är mycket att smälta, att en hälsena går av.

ANNONS

Umeå IK:s tränare Robert Bergström om att Lisa Dahlkvist skulle vara aktuell för klubben:

- Hon har haft ett förutsättningslöst samtal med en representant från klubben. Jag har inte pratat med henne personligen, skriver han i ett sms till Fotbollskanalen.

Publicerad 2019-11-28 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto