Damallsvenskan

Under lördagen säkrade Kopparbergs/Göteborg SM-guldet före FC Rosengård.
På söndagen segrade skåningarna mot Piteå med 3-0.
Det efter tre mål i den andra halvleken.

Den damallsvenska säsongen 2019 blev FC Rosengård mästare, det blir man inte i år. Mats Grens Kopparbergs/Göteborg säkrade nämligen under gårdagen SM-guldet efter 7-0 mot Linköping på bortaplan.

Om FCR med anledning av det saknade motivation till söndagens möte med Piteå? Icke.

Resan mot seger inleddes ordentligt i den andra halvlekens 49:e minut. Då satte målsprutan Anna Anvegård matchens första mål. Men skåningarna var inte färdiga där.

Drygt en kvart senare, i den 65:e matchminuten, utökade danskan Sanne Troelsgaard till 2-0 och därefter fastställde Johanna Rytting Kaneryd slutresultatet 3-0.

Efter segern på LF Arena i Piteå är Rosengård fortsatt tvåa. Piteå ligger nia.