Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter rekordflytten - Obaze siktar på SM-guld: "Tror det är möjligt"

Damallsvenskan

Isabella Obaze lämnade HB Köge i en rekordaffär.
Nu siktar den 20-åriga backen på SM-guld med FC Rosengård.
- Vi vill vinna ligan, säger hon till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Isabella Obaze.

Isabella Obaze såldes från danska storlaget, HB Köge, till FC Rosengård i en rekordaffär för Köge. Nu har hon landat i Sverige och efter drygt en vecka med svenska mästarlaget är det bara positiva toner från den unga danskan. 

- Det har varit helt fantastiskt, jag hade inte kunnat be om mer. Intensiteten är ganska mycket högre än vad jag är van vid så jag måste verkligen gräva djupt för att hitta en ny version av mig själv. Nivån på min gamla klubb var inte alls lika bra som standarden här, så jag måste verkligen vara vaken. Det här är bra för min utveckling, säger hon till Fotbollskanalen och fortsätter:  

ANNONS

- Farten på spelet, sättet spelarna tänker på och hur snabbt de spelar bollen – det är otroligt annorlunda jämfört med vad jag är van vid. I den danska ligan är det enklare att hålla jämna steg, men här är det otroligt mycket svårare för alla spelar snabbare och tänker snabbare och man måste vara koncentrera för att hänga med.  

Hur har det varit för dig att anpassa dig?
- Det har varit tufft. Jag ska vara ärlig, för att man lär sig inte att tänka snabbt på en dag och jag kan redan nu känna att alla har varit i den här miljön längre än vad jag har. Så jag måste verkligen steppa upp för att hålla jämna steg, och jag tycker att jag har gjort ett bra jobb hittills.  

Steget till FC Rosengård var viktigt för Obaze som menar att hon hade kunnat stanna kvar i Danmark och tryggheten, där hon hade en fast plats i startelvan. Men att ta steget ut till något mindre bekvämt är en del av en långsiktig plan, där hon hoppas kunna utvecklas för att nå landslaget.  

ANNONS

- Just nu tror jag att det är mer rimligt för mig att slå mig in i U23. Visst, jag har debuterat för landslaget men sedan blev jag skadad och sedan dess har jag inte blivit uttagen igen och andra personer har blivit kallade och gjort avtryck, säger hon och fortsätter:  

- Det är inte omöjligt för mig att slå mig in i A-laget, men det kanske inte är det mest realistiska för mig. Så jag tror att jag får sträva efter U23 och sen ta det därifrån.  

Danmark har ju precis startat U23, vad säger det om utvecklingen?
- Jag tycker att det är väldigt, väldigt bra. Det är ett stort steg från U19 till A-landslaget och många spelare är tillräckligt bra för landslaget, men de saknar något – där är U23 perfekt för att man ska kunna fortsätta utvecklas. Det är mycket bättre än det stora klivet från U19 till A-laget.  

ANNONS

Enligt rapporter från HB Köge var det en rekordtransfer för klubben – och enligt DR ska prislappen innehållit sex nollor.  

- Det är galet. Det visar att Köge också värderade mig högt som spelare och det visade att Rosengård verkligen tror på mig och att de har en plan för mig. Så det boostade verkligen mitt självförtroende. Jag vet att jag inte är på samma nivå som alla andra men fokus ligger på utvecklingen och jag känner verkligen att jag har allt stöd som jag behöver från alla. Så det var fantastiskt att de ville köpa mig för så mycket.  

Hur håller man kvar fötterna på jorden när man är en rekordtransfer?
- Nu är jag runt några av de bästa spelarna i Sverige då är det enkelt att påminna sig själv om att vara ödmjuk – för man vet vem man spelar med.  

Vilka spelare tycker du har stått ut första veckan?

ANNONS
- Ja, jag måste säga att jag är otroligt imponerad av Caroline Seger. Det är en spelare som jag verkligen ser upp till och vill spela som. Sedan försvararna, Gudrun Arnardottir och Emma Berglund – jag vill bara kunna ha samma självförtroende och lugn med bollen. Men det är verkligen spelare som har imponerat på mig, jag tror inte att en enda spelare inte har gjort det.  

Vad är målet med den här säsongen?
- Jag vill verkligen utvecklas, jag väntar mig inte att jag ska få spela mycket när jag spelar med så många bra spelare. Men det är klart att jag strävar mot det och vill spela. Men just nu ligger fokus på min egen utveckling. Och som lag vill vi vinna SM-guld igen och definitivt vara ännu bättre i Champions League, vilket jag tror är möjligt efter att ha sett laget i träning, avslutar hon.  

ANNONS
Publicerad 2023-02-03 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto