Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Efter två tränarbyten på fem månader: "Ingen trend"

Efter tre matcher i damallsvenskan lämnar tränaren Marcus Walfridson Linköping.
Klubbens ordförande Christer Mård tycker inte att beslutet ska ses som förhastat.
- Marcus känner att han kommit lite till vägs ände med sitt tränarskap, säger han till Fotbollskanalen.

Den regerande mästaren Linköping ersatte Kim Björkegren med doldisen Marcus Walfridson. Tre matcher in på damallsvenskan meddelade klubben att tränaren får lämna. Beslutet ska dock inte ses som förhastat, menar klubbens ordförande Christer Mård.

- Framförallt så vi inte presterat på den nivån som vi alla tycker att vi borde göra med det spelarmaterial vi har. Och vi har inte sett några direkt förbättringar och då har Marcus och jag pratat mycket om det här och han känner väl att han har kommit så långt han kan i sin tränarroll med det här laget och då kom vi fram till att det är lika bra att byta nu istället för senare så ger vi laget en chans att få en nystart, säger Mård till Fotbollskanalen.

ANNONS

Går det att komma till den slutsatsen redan efter tre matcher?
- Ja, men vi har ju inte spelat bara tre matcher. Vi har spelat cupmatcher och vi har spelat matcher mot Manchester City också, och alla som har sett oss har väl insett att vi har underpresterat ganska kraftigt under lite längre tid. Det tror jag ändå att man ganska enkelt kan konstatera att vi inte presterar på den nivå vi ska.

I samtalen med Walfridson menar Mård att tränaren själv känt att han inte får ut mer av laget.

- Han känner att han kommit lite till vägs ände med sitt tränarskap. Och som vi skriver; det är en stor omställning att ha gått från att vara herrtränare till damtränare och han känner väl att han inte har fått ut allt som han borde, så han har absolut inte bett om mer tid, säger Christer Mård.

Kim Björkegren lämnade LFC i slutet på november efter att ha haft en "delad syn på hur den sportsliga verksamheten ska se ut". Ersättaren Walfridson fick bara några månader. Trots tränarbytena så står ordföranden fast vid att rekryteringarna inte var fel.

ANNONS

- Jag vet väl inte om jag tycker rekryteringen av Kim var någon felaktig rekrytering, vi tog ju guld och vi tog oss till kvartsfinal i Champions League. När det gäller Kim så tycker jag absolut inte att vi gjorde någon felrekrytering, han gav ju oss ett guld och han tog oss så långt som vi någonsin kommit. Däremot så hade vi lite olika syn på vad vi kunde leverera in i nästa säsong med förväntningarna. Så det tycker jag inte var någon felrekrytering på något sätt. Och jag vill inte säga att Marcus är en felrekrytering, jag tycker att vi har gjort allt väl och han har verkligen jobbat hårt. Han har lagt ner hela sin själ i det här, sedan har han kört fast. Och det är bara att titta på vad vi har presterat, och då blir det så här. Jag tycker inte att man kan prata om någon trend på något sätt. Det är klart att det är viktigt att vi hittar rätt, men det är det alltid. Någon gång gör man det inte, tyvärr.

ANNONS

Henrik Jensen, senast i IFK Norrköping, tar tillfälligt över som huvudtränare i Linköping. Assisterande tränaren Joel Bäckström stannar kvar och kompletteras med den tidigare backen i LFC och landslaget, Charlotte Rohlin.

- Vi är jätteglada att vi har fått en så bra lösning som vi har. Och dessutom är vår assisterande tränare kvar och sedan kompleterar vi upp med vår största ikon Charlotte Rohlin som vi länge har velat ska gå in och ta en tränarroll i klubben så det är en bra lösning på väldigt kort tid, säger Christer Mård.

Ni skriver att det är tills att ni hittar en mer permanent lösning, när tror ni att ni har den lösningen på plats?
- Det vet jag inte, men sedan vi skickade pressmeddelandet för en halvtimme sedan så har jag två sms från tränare som vill komma till oss. Så det finns säkert tränare som vill, sedan ska vi inte ha för bråttom så att vi gör något förhastat. Men vi får ändå poängtera att det är en tillfällig lösning, för det är det.

ANNONS
Publicerad 2018-05-04 kl 16:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto