Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekonomisk kris i Umeå - så kan tabellen ritas om

Damallsvenskan

Umeå kämpar för att klara av den damallsvenska säsongen.
Gör man inte det räknas hela serien om.
"Lagets spelade matcher (inklusive målskillnad) ogiltigförklaras", skriver Axel Fägerhall, gruppchef för tävling, på Svenska Fotbollförbundet i ett mejl till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det var i slutet av förra veckan som Umeå IK gick ut med att man just nu står inför stora ekonomiska problem. Klubbens överlevnad hotas och dessutom kämpar man med att inte tvingas avsluta den damallsvenska säsongen i förtid.

- Det är en ekonomisk kris och väldigt omtumlande just nu. Vi håller på med samtal med både partners och alla möjliga delar för att kunna täcka upp. Det som är och det man måste veta är att vi ser det som ett tillfällig puckel vi behöver komma över, sade ordförande Krister Ruth till Fotbollskanalen då.

Men vad är det då som krävs för att man inte ska kunna fullfölja en säsong?

ANNONS

Jo, enligt Svenska Fotbollförbundets gruppchef för tävling, Axel Fägerhall, är det flera omständigheter som kan leda till att ett lag inte får fullfölja en tävling.

"Det kan röra sig om att ett lag frivilligt drar sig ur en tävling, att ett beslut fattas att ett lag ska uteslutas på grund av att de lämnar walk-over till en match eller att ett lag avstängs från att tävla på grund av ekonomiskt obestånd. Huruvida ett lag ska uteslutas eller avstängas från att tävla beror alltid på de specifika omständigheterna i varje enskilt fall och det är därför svårt att på förhand säga vad som krävs för att en uteslutning eller avstängning ska bli aktuell", skriver han i ett mejl till Fotbollskanalen.

Vad händer med resterande matcher om man inte klarar av att fullfölja säsongen?
"Om ett lag frivilligt utgår eller utesluts ur en tävling ställs lagets resterande matcher in och lagets spelade matcher (inklusive målskillnad) ogiltigförklaras, vilket innebär att serien räknas om".

ANNONS

Det finns en del som resultat som kan påverkas. BK Häcken kryssade mot Umeå i premiären. I omgång tre besegrade man Vittsjö med 4-0. Dessutom är det tajt i botten där man kryssat mot Kalmar och vunnit med 2-0 mot AIK.

Damallsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
1 BK Häcken FF Champions League-kval 0 0 0 0 0 0
2 Djurgårdens DFF Champions League-kval 0 0 0 0 0 0
3 FC Rosengård Champions League-kval 0 0 0 0 0 0
4 Hammarby IFDFF 0 0 0 0 0 0
5 IF Brommapojkarna 0 0 0 0 0 0
6 IFK Kalmar 0 0 0 0 0 0
7 IFK Norrköping FK 0 0 0 0 0 0
8 IK Uppsala Fotboll 0 0 0 0 0 0
9 KIF Örebro 0 0 0 0 0 0
10 Kristianstads DFF 0 0 0 0 0 0
11 Linköpings FC 0 0 0 0 0 0
12 Piteå IF Nedflyttning-kval 0 0 0 0 0 0
13 Växjö DFF Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
14 Vittsjö GIK Nedflyttning 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2022-09-26 kl 17:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto