Eskilstuna sänkte Piteå efter sent självmål

Damallsvenskan

Piteå föll hemma mot Eskilstuna efter ett sent självmål.
Därmed missade Piteå chansen att gå om Häcken i toppen av damallsvenskan.

Piteå hade chansen att kliva förbi Häcken och gå upp som ny tabelltvåa i damallsvenskan under söndagen, men då krävdes seger hemma mot Eskilstuna. Det var emellertid gästerna som nätade först när Mia Jalkerud nickade in 0-1 på ett högerinlägg efter 22 minuter.

Hemmalaget kvitterade visserligen till 1-1 genom Anam Imo i början på andra halvlek, men förgäves. I slutminuterna avgjorde Eskilstuna till 1-2 efter att Piteå-spelaren Hlin Eiriksdottir nickskarvat en hörna in i eget mål.

- Vi kommer inte alls upp i den nivå som vi ska. Vi vinner inte dueller, vi gör inte jobbet. Någonstans måste man börja där innan man kan tänka på att göra mål, säger Piteåkaptenen Cecilia Edlund till Viaplay.

Eskilstuna är nu uppe på samma poäng (13) som Piteå.

Publicerad 2022-05-08 kl 17:20