Eskilstuna upp i topp - Nyström bakom allt i segern

Damallsvenskan

Sen seger borta mot Umeå.
Då gick Eskilstuna upp i topp i damallsvenskan.

Paulina Nyström.

Eskilstuna hade chans att gå upp i serieledningen under söndagseftermiddagen, men då krävdes seger borta mot Umeå IK. Gästerna fick en drömstart efter att Paulina Nyström gjort 0-1 redan i sjätte matchminuten.

Umeå kom dock tillbaka och kvitterade. I 31:a minuten kunde Briana Campos göra 1-1 efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna.

Eskilstuna tryckte på för ett ledningsmål i andra halvlek och skapade flera lägen. Bland annat en stolpträff strax efter paus, och kort därefter brände Paulina Nyström ett friläge.

Till slut kom utdelningen. Nyström stod för förarbetet och serverade Elin Rombing som gjorde 1-2, vilket blev matchens slutresultat. Segern gör att Eskilstuna går förbi Häcken och Rosengård i tabellen och upp i topp, dock med en match mer spelad.