Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

FEM SPANINGAR: "Bergström - landslaget snart? Skulle inte förvåna"

Damallsvenskan

BK Häcken besegrade Vittsjö med 2-0. 
Här är Fotbollskanalens Ella Lindvalls spaningar från matchen. 

Foto: Bildbyrån.

VIKTIGA POÄNG FÖR ATT HAKA PÅ ROSENGÅRD
Två insläppta mål och noll gjorda mot BK Häcken kostade Vittsjö två placeringar i tabellen. Nu ligger laget på en elfteplats, strax ovanför kvalplatsen.

Häcken bärgade tre nya poäng och hakar därmed på Rosengård som ryckt ifrån i toppen. Det gäller för lagen bakom Rosengård att fortsätta ta poäng för att gapet inte ska bli för stort.

Efter måndagens seger ligger Häcken på en andraplats, sju poäng bakom Rosengård.

SVÅRT ATT STOPPA BERGSTRÖM
BK Häckens Alice Bergström är en spelare som verkligen har blomstrat sedan hon lämnade Djurgården.

21-åringen fick stort förtroende i Champions League och har även fått det att fungera i damallsvenskan. Yttern har startat de elva inledande matcherna den här säsongen. Dessutom har det blivit tre mål.

Annons

På måndagskvällen använde hon sin styrka men också hennes förmåga att tempoväxla för att ta sig runt på högerkanten. Det ledde till en briljant assist till 2-0-målet.

Fortsätter Bergström såhär skulle jag inte bli förvånad om hon får ett samtal från Peter Gerhardsson snart.

MATCHENS HÄNDELSE
Häckens 2-0-mål var en fröjd för ögat. Matilda Nildén fick tag i bollen på Vittsjös planhalva och spelade in den centralt. Samspelet mellan Clarissa Larisey och Felicia Schröder fungerade utmärkt och Larisey hoppade över bollen som hamnade hos Schröder. 17-åringen tog sig igenom och fick till ett perfekt avslut i mål.

FRÅGETECKNET
Vittsjö, som slutade på en femteplats i tabellen i fjol, har nog inte fått den inledningen man önskade.

I inledningen har laget förlorat mot lag som i fjol slutade långt bakom dem. BP, Djurgården och IFK Norrköping är exempel på sådana.

Annons

Den första halvleken mot Häcken blev tuff. Vittsjö hade inte mycket att sätta emot när Hisingslaget satte fart och försvarsspelet bestod till stora delar av undanrensningar. I den andra halvleken spelade Vittsjö upp sig och inledde starkt. Man tvingade Jennifer Falk till flera ingripanden, men det till trots lyckades man inte vända underläget.

Måndagens förlust blev den tredje raka i damallsvenskan. Innan sommaruppehållet väntar matcher mot Kif Örebro ochVäxjö, bland andra. Viktiga matcher för Vittsjö som borde vilja hålla båda lagen bakom sig i tabellen.

MATCHENS SPELARE
3. Clarissa Larisey. Den kanadensiska anfallaren var inblandad i det allra mesta offensivt och stod också för 1-0-målet. Förutom att vara snabb och spelskicklig hittade hon flera kreativa kombinationer.

2. Felicia Schröder. 17-åringen fick chansen från start och tog den. Hon stod för ett jättefint 2-0-mål och den goda kemin med Larisey och Nildén syntes.

Annons

1. Elisabeth Klinga. Vittsjöförsvararen stod för en avgörande räddning när Nildén hade öppet mål. Ett uppoffrande försvarsspel. 

Publicerad 2024-06-17 kl 20:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto