FEM SPANINGAR: "En bättre start på säsongen är svårt att få"

Damallsvenskan

Djurgården besegrade Kif Örebro med 2-0 i damallsvenskan.
Här är Fotbollskanalens Ella Lindvalls fem spaningar från matchen.

NYFÖRVÄRVET FICK CHANSEN DIREKT
En gedigen skadelista gjorde att Djurgården behövde plocka in förstärkning. I veckan presenterades två nyförvärv. Målvakten Dina Schuller från RB Leipzig och anfallaren Ana Teles från portugisiska Sporting Lissabon.

På lördagen fick den sistnämnda chansen från start direkt.

I matchen mot Kif Örebro gick det att se att Teles tycks vara en teknisk spelare och man kunde även ana en bra avslutsfot. Men några riktigt farliga målchanser kom hon aldrig till och hon fick kämpa ordentligt i närkamperna med Örebro-försvararna.

SVÅRT ATT FÅ HÅL PÅ KIF ÖREBRO

Flera av klubbarna i damallsvenskan har tippat att Kif Örebro åker ur serien i år. Och klubben har haft en tuff start på säsongen. Förlust mot Hammarby i premiären och därefter ytterligare en förlust mot Växjö.

Men det går att konstatera att det inte är några stora siffror emot dem. Båda matcherna förlorades med 0-1 och det har de det kompakta försvarsspelet att tacka. Även på lördagen, i matchen mot Djurgården fungerade försvarsspelet väl, framför allt i första halvlek. Det var svårt för Djurgården att överhuvudtaget ta sig igenom och komma till chanser.

Mycket till anfallsspel fick man inte se från Örebro, och det räcker såklart inte att "bara" släppa in ett mål, eller två som i lördagens match. En förlust är en förlust. Men det kan konstateras att motståndare har svårt att få hål på Kif Örebro.

Djurgården fick in två bollar, men det hade kunnat vara betydligt fler sett till antalet chanser i den andra halvleken.

MATCHENS HÄNDELSE
Tidigt i den andra halvleken hade Therese Åsland tryckt dit 1-0 på straff och med 25 minuter kvar av matchen slog hon till igen.

Ett skott en bit utifrån satt som en smäck och därmed hade Åsland gett Djurgården 2-0.

FRÅGETECKNET
Therese Åslands målform är snarare ett utropstecken än ett frågetecken. Men frågan är hur länge den ska hålla i sig? I fjol blev det inte några mål på de nio matcher hon spelade. Men i år har hon redan gjort tre mål på tre matcher. En bättre start på säsongen är svårt att få.

MATCHENS SPELARE
3. Therese Åsland. Hon har haft en flygande start på säsongen. Mål i premiären och i matchen mot Kif Örebro låg hon bakom allt. Straffen satt där den skulle och 2-0-målet var ett perfekt avslut utifrån.

2. Ashley Barron. Som det amerikanska nyförvärvet styrde och ställde i Örebros backlinje. Hon var stark och täckte ut flera viktiga bollar.

1. Tove Almqvist. Kom till flera farliga målchanser men bollen ville inte in för henne. Det blev ofta farligt från hennes högerkant.

Publicerad 2024-04-27 kl 17:02